1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATİNA TEMASLARINDA KIBRIS SORUNU VE EKONOMİK KRİZ
ATİNA TEMASLARINDA KIBRIS SORUNU VE EKONOMİK KRİZ

ATİNA TEMASLARINDA KIBRIS SORUNU VE EKONOMİK KRİZ

Temaslarda bulunmak amacıyla Atina’ya giden AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Yunanistan siyasi liderliğiyle, Kıbrıs sorununu ve ekonomik krizi;

A+A-

Temaslarda bulunmak amacıyla Atina’ya giden AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Yunanistan siyasi liderliğiyle, Kıbrıs sorununu ve ekonomik krizi ele aldığı belirtildi.

Haravgi gazetesi ve diğer gazeteler, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, temasları çerçevesinde dün, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dimitris Kutsumbos ile bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre Kiprianu görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununa bağlı gelişmelerin nasıl olacağına yönelik endişelerini dile getirdi.

Kiprianu, üzerinde anlaşmaya varılan bir çözümün halkın önüne getirilmesi gerektiğini, Rum halkının önünde yeniden ikilemlerin olmaması gerektiğine dikkati çekti.

Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in sorumluluğunu üstlenerek kötü çözüm ihtimalini ret etmesi gerektiğini ifade etti.

KKE Genel Sekreteri Kutsumbos ise yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasındaki plan nedeniyle Kıbrıs sorunundaki gelişmelere ilişkin endişelerini dile getirirken yabancı üsler ve ordular olmaksızın tek egemenlik, tek uluslararası temsiliyet ve tek vatandaşlığa destek belirtti.

Radikal Sol Koalisyon Partisi (SİRİZA) Aleksis Tsipras ise AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile gerçekleştirdiği görüşmede Kıbrıs sorunundaki müzakereler sürecine ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

Tsipras Güney Kıbrıs’ın çifte tutsaklık yaşadığını, birincisinin “işgal” diğerinin ise Troyka’nın uyguladığı siyasetlerle ekonomik tutsaklık olduğunu iddia etti.

Tsipras, bulunacak çözümün Rum halkı tarafından kabul edilmesi gerektiğini de söyledi.

Kiprianu, Yunanistan Demokratik Sol Parti (DİMAR) Başkanı Fotis Kuvelis ile bir araya gelirken DİMAR Başkanı Kuvelis Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına destek belirtti.

Habere göre Kiprianu dün Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile de bir araya geldi.

Kiprianu bugün ise Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras tarafından kabul edilecek.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.