1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATLASGLOBAL’IN BÜYÜK AYIBI
ATLASGLOBAL’IN BÜYÜK AYIBI

ATLASGLOBAL’IN BÜYÜK AYIBI

Atlasglobal’ın büyük ayıbı

A+A-

Fiyat farkı ödeyip Business Class’tan bilet satın alan yolcuları, daha önce haber vermeyip son dakika yer olmadığını söyleyip ekonomide uçuran Altasglobal hatasını telefi etmek yerine umursamaz tavır takındı

Havayolu şirketleri, bilet sattığı ve uçağına aldığı tüm yolculardan sorumludur. Bilet satın alan yolcuların hakları vardır ve havayolu şirketleri yasal olarak bu haklara uymak zorundadır. Bir uçuşta rötar olması, bilet sınıfının değiştirilmesi, uçuşun iptal edilmesi veya aktarmalı uçuşlarda ilk binilen uçağın değişmesi halinde yolcunun tazmin hakkı doğmaktadır.

Havayolu şirketleri uçuştaki değişiklikleri ise önceden yolculara bildirmek zorundadır. Havayolu şirketlerinin olası değişiklikler halinde yolcuların mağdur olmaması için tüm önlemleri alması gerekirken, İngiltere’den Kıbrıs’a Altasglobal Havayolu şirketi ile gelen yolcular hem mağdur oldu, hem haksızlığa uğradı. Altasgolbal, Londra’da Luton-Atatürk Havalimanı, Atatürk Havalimanı-Ercan Havalimanı için uçak bileti alan, fiyat farkı ödeyerek Business Class’tan yer ayırtan yolculara, Business Class bileti sattı ancak ekonomide uçurdu.

Öte yandan yolcular, ekonomi sınıfında Kıbrıs’a geleceklerini Atatürk Havalimanı’nda öğrenirken, havayolu şirketi ne yolcuları tazmin etti, ne Business Class’ta yer açılıncaya kadar misafir etmeyi teklif etti ne de özür diledi. Yolcular Kıbrıs’a gelip, havayolu şirketini arayıp şikâyetçi olunca ise Business Class’ta getirmedikleri için 150 TL fiyat farkı ödemeyi teklif etti.

İngiltere’den Kıbrıs’a 3 Ocak Pazar günü yapılan uçuşta Altasgolbal Havayolu şirketinin mağdur ettiği yolculardan iş adamı Üvenç Uluçhan ve aynı mağduriyeti yaşayan iş adamı E.O yaşananları Star Kıbrıs’a anlattı. Kıbrıs Türk Turizm Ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun ise yolcunun mağdur edilmesi durumunda özür dilenmesi ve tazmin edilmesi gerektiğini ifade etti.

ULUÇHAN, “ATATÜRK HAVALİMANI’NDA ÖĞRENDİK”
Üvenç Uluçhan şunları anlattı:

“Eşim ve kendim için Luton-Atatürk Havalimanı, Atatürk Havalimanı-Ercan Havalimanı biletimi uçuş tarihinden günlerce önce Londra’dan aldım. Bilet alırken her zamanki gibi farkını ödeyip Business Class’tan yer ayırttım. Uçuştan saatler önce de checking yaptım. Benim ve eşimin biletinde Luton Havalimanı’ndan Atatürk Havalimanı’na, Atatürk Havalimanı’ndan Ercan Havalimanı’na uçuş koltuğu olarak Business Class yazıyordu.

Luton’ndan Atatürk Havalimanı’na Business Class’ta uçtuk. Bize uçağın değişmeyeceğini, aynı uçakla Ercan’a gideceğimizi söylediler. Saat 19.00’da Atatürk Havalimanı’na indik. Atatürk Havalimanı’nda uçağın değişeceğini öğrendik. Bize, ‘Sizi 21.30 uçağına bindireceğiz ancak Business Class’ta yer yok. Size hemen Business Class’ın arkasındaki üçlü koltukları vereceğiz ve orada sadece siz ve eşiniz oturacaksınız’ dediler.”

“BİZE ÖNCEDEN BİLDİRMELERİ GEREKİYORDU”

“Aslında bizi ya misafir edip Business Class’ta yer açıldığı zaman göndereceklerdi ya da uçak biletimizin parasını ödeyecekti. Çünkü biz Londra’dan, Kıbrıs’a Business Class’ta uçacağımızı düşünerek ve ona göre paramızı ödeyerek bilet aldık. Yolun yarısında planları değiştiren havayolu şirketi bizden özür dahi dilemedi. Kıbrıs’a geldikten sonra havayolu şirketini arayıp şikâyetçi oldum. Bana Business Class için ödemiş olduğum fiyat farkını ödemeyi teklif ettiler. Bize önceden uçağın değişeceğini haber vermeleri gerekiyordu. Ayrıca Londra’dan Atatürk Havalimanı’na inen uçağın gecikmesinden dolayı Ercan’a gidecek olan 19.30 uçağına yetişemediğimizden dolayı bu sorunun yaşandığını söylediler. Ancak uçağın gecikmesi yolcuların suçu değildir. Hem mağdur olduk hem de sinirlerimiz bozuldu. Her şey bir tarafa biz Kıbrıs’a gelip şikâyetçi olmadan önce arayıp özür dileseler, yaşananları telefi etmeye çalışsalar belki biraz ılımlı bir ortam oluşurdu. Bunu dahi yapmadılar. Ben arayıp şikayetçi olunca 250 TL fiyat farkını ödeyeceklerini söylediler.”

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA KÖTÜ SÜRPRİZ

Üven Uluçhan ile aynı havayolu şirketi ile aynı gün uçan ve aynı mağduriyeti yaşayan E.O ise yaşananları şöyle anlattı:

“Uçuş tarihinden 3 hafta önce eşim ve kendim için Londra’dan bilet aldım. Uçuş saatinden 24 saat önce de internetten parasını ödeyerek Luton Havalimanı’ndan Atatürk Havalimanı’na, Atatürk Havalimanı’ndan Ercan Havalimanı’na Business Class’tan ilk sıradan iki koltuk ayırttım. Luton Havalimanı’na geldiğimizde, bilet onay- checking’te görevli AtlasGolbal çalışanı, Luton’dan Atatürk Havalimanı’na, Atatürk Havalimanı’ndan Ercan Havalimanı’na Business Class’taki birinci sırayı başkasına verdiklerini, Business Class’taki üçüncü sırayı bize verdiklerini söyledi.

Bunu kabullenip uçağa bindik. Bize Luton’da uçağın değişmeyeceğini söylediler. Atatürk Havalimanı’na indik. Orada uçağın değişeceğini öğrendik. Ayrıca bize, “Sizi 21.30 uçağına bindireceğiz ancak uçakta Business Class’ta yer yoktur. Merak etmeyin sizi hemen Business Class’ın arkasındaki ekonomi kısmındaki koltuklara yerleştireceğiz ve orta koltuğu boş bırakacağız’ dediler.”

“BİLET PARASINI BUSİNESS CLASS ÖDEDİK, EKONOMİDE UÇTUK”

“Bu duruma itiraz ettim; “Londra’dan Kıbrıs’a gelinceye kadar Business Class’ta uçacağımıza dair bize bilet sattıklarını, biletin parasını aldıklarını ve ayrıca Business Class için fark aldıklarını. Ercan’a ininceye kadar biletimde yazan koşullarda uçurmaya mecbur olduklarını” söyledim. Atatürk Havalimanı’nda Atlas Golbal’a ait ofisin müdürü ile konuşuldu ve şikâyetimiz iletildi. Bize yanlışlığı düzeltecekleri, gereğinin yapılacağı söylendi. Bize yer hizmetlerine bakan Çelebi Şirketi çalışanları tarafından karşılanacağımız ve sorunun çözüleceği belirtildi. Biraz bekledikten sonra 21.30 uçağına saat 22.00’da binebildik. Uçakta yine bize Business Class’ta yer olmadığını Business Class’ın hemen arkasındaki, ekonomi sınıfında orta koltuğu boş bırakıp bize vereceklerini ve bagajlarımızın önden çıkacağını söylediler.”

TELAFİ YERİNE KANDIRMACA

“Uçak görevlilerine, ‘ekonomi sınıfındaki koltukların büyüklüğü ve hizmetin Business Class sınıfındaki ile aynı olmadığını, bilet alırken Business Class’a göre fiyat farkı ile ödeme yaptığımı’ söyledim. Bizden özür dileyecekleri yerde uçuşumuzu oldubittiye getirdiler. Eğer ben biletimi Londra’da Atlas Global’den almışsam, oradaki yasalara göre dava açma hakkım dahi var. Adalet ve hukukun olduğu ülkelerde, böyle durumlarda havayolu şirketi ya yolcunun tüm bilet parasını iade eder ya da yolcuyu Business Class’ta yer açılıncaya kadar misafir eder. Bırakın bu ikisini yapmayı özür dahi dilemediler. Kıbrıs’a geldikten sonra ilgili havayolu şirketini arayıp şikâyetçi oldum. Bizi Business Class yerine ekonomide uçurdukları için Atatürk-Ercan arasındaki güzergâh için 150 TL para ödemeyi teklif ettiler.

SORUN PARA DEĞİL HİZMET KALİTESİ

İngiltere’den Kıbrıs’a gelinceye kadar Business Class’ta uçuracaklarına dair bilet satıp tüm parasını alan havayolu şirketi, önce birinci sıradan ayırttığım yeri başkalarına verdi, daha sonra da beni zorunlu bırakıp ekonomide uçurdu. Tüm yaşananlardan sonra özür dahi dilemeyip 150 TL ile olayı durumu geçiştirmeye çalıştı. Burada konu 150 TL değil, insanların aldıkları hizmetin kalitesidir. İnsanlar neye para verip neyi satın almışsa onu görmek ister. Gelişmiş ülkelerde yolcu ya bir otele yerleştirilir ve en kısa sürede gönderilir ya da tüm bilet parası iade edilir. Bize yapılan resmen bir kandırmacadır. Luton’da bize doğruları söylemeleri gerekirken, yaşananlar özür dahi dilemekten üşenen havayolu şirketinin hizmet kalitesinin düşüklüğünü gösterir.”

TOLUN, “YAŞANANLAR İNSAN KAYNAKLARININ ZAYIF OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ”

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun ise yolcunun mağdur edilmesi durumunda özür dilenmesi ve tazmin edilmesi gerektiğini ifade etti. Uçuşlarda değişiklikler olabileceğini kaydeden Tolun, havayolu şirketlerinin bu değişimleri daha önceden yolcuya bildirmesi gerektiğini dile getirdi.

Tolun, “ Böyle bir durumlarda müşteriyi memnun edecek tutumlar takınılmalıdır. Bunlar hoş olaylar değildir. Bir kişiye Business Class’tan bilet satıp ekonomiden uçurmak doğru değildir. Uçuşlarda ve bilet sınıflarında değişim olsa da yolcudan özür dilenmesi, Business Class’ta yer açılıncaya kadar misafir edip, en kısa zamanda göndermesi gerekir. Yaşananlar insan kaynaklarımızın ne kadar zayıf olduğunun göstergesidir” dedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.