1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATTIĞINIZ ÇÖPE DİKKAT EDİN!
ATTIĞINIZ ÇÖPE DİKKAT EDİN!

ATTIĞINIZ ÇÖPE DİKKAT EDİN!

“Kimyasalları çöpe atmayın!”

A+A-

Lefkoşa Kemal Asık Caddesi üzerindeki bir çöp konteynırına asılan el yapması afiş vatandaşları çöpe atacakları atıklara dikkat etmeleri konusunda uyarıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi Temizlik Şubesi’nde 9 yıldır görev yapan Ercan Aka’nın çöpte bulunan ve henüz ne olduğu tespit edilemeyen kimyasal bir maddenin patlaması sonucu yaralanmasının ardından bazı vatandaşlar dikkat çekici bir yöntemle, çöpe atılacak malzemeler konusunda uyarında bulundu.

Lefkoşa Kemal Asık Caddesi üzerindeki bir çöp konteynıra “Attığınız çöpe dikkat ediniz, sonuç bu” yazılı el yazımı bir afiş astı. Afişe üzerinde “Çöp mağduru” yazılı Ercan Aka’nın fotoğrafı eklendi. Dikkat çekici bu afiş bölge sakinleri tarafından taktirle karşılandı.

Aka: Toplum bu konuda bilinçlendirilmeli

Sorumsuzca çöpe atılan kimyasal bir maddenin patlaması sonucu yaralanan ve hale tedavisi devam eden belediye işçisi Ercan Aka, vatandaşların yaptığı uyarıcı afişi sempatiyle karşıladı. Havadis’e konuşan Aka, afişin toplumun bilinçlenmesine katkı koyacağını söyledi. Yaşadıklarının vatandaşlara “ibret veya tecrübe” olmasını isteyen Aka, kendisinin bu şekilde yaralanmasına neden olan kimyasalı çöpe atan kişiye de ortaya çıkma çağrısı yaptı. Aka, polisin olayı soruşturduğunu ancak kendisine bilgi verilmediğini belirterek, soruşturmanın ne aşamada olduğunu bilmemesinden dert yandı. Ercan Aka,  “Keşke ilk gün bu kimyasalları o çöpe atan kişi bizi uyarsaydı” diyerek yaşadığı talihsiz kazanın tekrarlanmaması başka bir arkadaşının da benzer şeyler yaşamaması için tedbir alınmasını istedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.