1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATUN: ”DIŞARI AÇILMAMIZ GEREKİYOR”
ATUN: ”DIŞARI AÇILMAMIZ GEREKİYOR”

ATUN: ”DIŞARI AÇILMAMIZ GEREKİYOR”

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, ekonomik büyümenin dışarı açılma ile gerçekleşebileceğini,

A+A-

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, ekonomik büyümenin dışarı açılma ile gerçekleşebileceğini,  coğrafi konum nedeniyle etrafta iş yapılabilecek birçok yer olduğunu, bu konuda bakanlık olarak Türkiye’de ve yakın ülkelerde bazı merkezler seçildiğini tekrarladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur ve Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği’nin davetlisi olarak ülkede bulunan Türkiye Tüm Emlak ve Müşavirleri Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini bakanlıkta kabul etti.

SUNGUR

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, kabulde yaptığı konuşmada, birliğin çalışmaları ve yaşadığı sıkıntılarla ilgili bilgi verdi.
Sungur, 2007 yılında Kıbrıs’ta emlakçılık sektöründe bir dönüm noktası yaşandığını dile getirdi ve 17 Nisan 2007 tarihinde Emlakçılık ve Lisans Yasası’nın geçtiğini belirtti.

Yasanın geçmesine rağmen çalışmadığını vurgulayan Sungur, o dönemde verilen lisanslarda bir başıboşluk yaşandığını savundu. Sungur;  “ Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yasası’nı hazırlattık. Bu yasanın geçmesi bizler için çok önemli bir olaydır. Özellikle 2006-2007-2008’de kaçak emlakçılar ve kaçak müteahhitler türemiştir. Bu yasa ile bu kaçak emlakçılığın önüne geçebiliriz” dedi.

TAYLAN

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan’da Türkiye’den gelen su ile birlikte Ada’nın bir cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti ve bu konuda Kıbrıs Emlakçılar Birliği ile birlikte hareket etme arzusunda olduklarını söyledi.

ATUN

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında KKTC’de 2003 yılından sonra bir inşaat patlaması olduğunu bu hareketliliğin yaşandığı dönmede yasal mevzuatların eksik olduğu için bir takım sıkıntılar yaşandığını anlattı.

Atun, “biz bakanlık olarak sektör temsilcilerimizi hedefe koyduğumuz yerlerde Pazar araştırmaları yapabilmeleri için her türlü desteği vermeye hazırız. Bölgemizde birçok iş yapılabilecek nokta var. Ekonomiyi ancak böyle büyütebiliriz.  Bakanlık olarak vizyonumuzu buna göre hazırlıyoruz. Çok yakında yeni gelişmeler yaşanacak bu konuda” dedi.

Atun, su konusuna da değindi ve Türkiye’nin bugüne kadar yapılamayan bir projeyi yaptığını ve bunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkısının büyük olduğunu söyleyerek, Ada’nın her zaman Türkiye ile bir bağlantısı olduğuna dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.