1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ATUN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA: KIB-TEK ELEKTRİK ÜRETMEYECEK
ATUN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA: KIB-TEK ELEKTRİK ÜRETMEYECEK

ATUN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA: KIB-TEK ELEKTRİK ÜRETMEYECEK

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, katıldığı televizyon programında geçtiğimiz gün imzalanan Elektrik Nakil Protokolü’nü değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Çağdaş ÖĞÜÇ

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, dün gece Kıbrıs Genç TV ekranlarında, gazeteciler Nazar Erişkin, Cenk Mutluyakalı ve Rasıh Reşat’ın sunduğu Basın Odası programına katılarak Elektrik Nakil Protokolü ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Atun, programda yaptığı açıklamada elektriğin enterkonnekte olmasıyla birlikte, ucuzlayacağını da ifade ederek, önemli olanın ülkenin menfaatlerini koruyacak bir anlaşma ortaya konulması olduğunu da belirtti.

Kıb-Tek elektrik üretmeyecek

Atun, Kıb-Tek’in kurumsal olarak Protokol ile ilgili çalışma grubunun içinde olduğunu da ifade ederek, elektriğin Türkiye’ye bağlanmasının ardından Kıb-Tek’in artık hiç elektrik üretmeyeceğini söyledi.

Atun, Teknecik Elektrik Santrali’nin petrolü ve personeliyle hazır bir şekilde olası bir soruna karşı bekleyeceklerini de belirterek, “biz bugün Kıb-Tek tesislerini hazır, canlı kurulu merkez olarak bekleteceğiz. Petrolü ile hazır bekleyecek” dedi.

Ülkenin enerji politikasını belirlemesi için Enerji Dairesi’ne ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekleyen Atun, Kıb-Tek’i bütün yapı içinde fotoğrafta gördüklerini, Elektrik Kurumu’nda bu noktadan itibaren optimum işçi sayısının sağlanacağını, emeklilik yaşı gelmiş insanların görevden ayrılmalarıyla kendini adapte edeceğini de belirtti.

AKSA’yı düşünmüyorum

Gazetecilerin AKSA ile ilgili sorularını da yanıtlayan Atun, şu anda spekülatif bir açıklama yapmak istemediğini, ancak uzun vadeli fotoğrafta AKSA’yı düşünmediğini ve hükümet olarak bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını da ifade etti.

Kıbrıs Gazetesi

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.