1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AVCI: “4+4+4 SİSTEMİNİN KKTC’DE BİREBİR UYGULANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”
AVCI: “4+4+4 SİSTEMİNİN KKTC’DE BİREBİR UYGULANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

AVCI: “4+4+4 SİSTEMİNİN KKTC’DE BİREBİR UYGULANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

ATASAYAN VE AVCI EĞİTİM BAKANLIĞINDA BİRARAYA GELDİ

A+A-

HEYETLER ARASI GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİ ÜNİVERSİTELER VE FATİH PROJESİ

ATASAYAN: “KKTC-TC ARASINDAKİ İLİŞKİLER SAYESİNDE TÜRKİYE’DEKİ EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDAKİ GELİŞMELER KKTC’YE DE AKTARILIYOR”

TC MEB AVCI: “KIBRIS’TA ZATEN KÖKLEŞMİŞ BİR SİSTEM VAR...4+4+4 SİSTEMİNİN KKTC’DE BİREBİR UYGULANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

KKTC’de temaslarını sürdüren TC Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’la bir araya geldi.

Eğitim Bakanlığı’nda 11.30’da yapılan ikili görüşme sonrası, iki bakan basına açıklamada bulundu ve ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

ATASAYAN

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan heyetler arası görüşme öncesi basına yaptığı açıklamada, Türkiye’de yeni atanan bakanların ilk yurtdışı ziyaretlerini KKTC’ye yapmasının gelenek halini aldığına işaret ederek, konuk bakanı ağırlamaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Atasayan, son yıllarda KKTC’de eğitimde gelişmeler olduğunu kaydederek, KKTC-TC arasındaki ilişkiler sayesinde Türkiye’deki eğitim teknolojileri alanındaki gelişmelerin KKTC’ye aktarıldığını belirtti.

AVCI

TC Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da KKTC’ye ziyaret fırsatı bulmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, bütçede en büyük paya sahip eğitim alanında Türkiye’de yapılan reformun olumlu sonuçlarını TC’de olduğu gibi KKTC’de de görmek istediklerini belirtti.

Türkiye’de uygulanan Fatih Projesi’ni KKTC’de de uygulayacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Avcı, KKTC üniversitelerinin gerek KKTC gerekse TC ve üçüncü ülke öğrencilerine verdiği hizmetin niceliğini ve niteliğini artırdığına işaret etti.

Avcı yapılacak heyetler arası toplantıda müşterek projelerdeki enerjinin nasıl yönlendirileceğine karar verileceğini de kaydetti.

“4+4+4 SİSTEMİ”

Avcı bir soruya karşılık hali hazırda Kıbrıs’ta kökleşmiş bir eğitim sistemi bulunduğunu ve 4+4+4 sisteminin KKTC’de birebir uygulanmasının söz konusu olmadığını, fakat eğitim konusunda karşılıklı tecrübelerin paylaşılmaya devam edeceğini bildirdi.

Avcı, bugünkü heyetler arası toplantıda yüksek öğretimdeki işbirliği konularıyla, Fatih Projesi’nin ağırlıklı olarak görüşüleceğini söyledi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.