1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AVCI: “ÇOK VERİMLİ GÖRÜŞMELER YAPTIK”
AVCI: “ÇOK VERİMLİ GÖRÜŞMELER YAPTIK”

AVCI: “ÇOK VERİMLİ GÖRÜŞMELER YAPTIK”

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, adadan ayrıldı.

A+A-

AVCI: “ÇOK VERİMLİ GÖRÜŞMELER YAPTIK”

ATASAYAN: “İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK”

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, temaslarını tamamlayarak adadan ayrıldı.

Anadolu Jet’in tarifeli uçağıyla saat 17.45’te adadan ayrılan Avcı’yı, Ercan Devlet Havalimanı’ndan Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ile elçilik ve bakanlık yetkilileri uğurladı.

İki bakan havalimanında basına kısa birer açıklama yaptı.

ATASAYAN

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Türkiye’deki geleneği bozmayarak, göreve atanmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yaptığını belirtti.

Avcı’nın ziyareti esnasında, bugün heyetler arası görüşmelerin yapıldığını, bu görüşmelerde KKTC’deki eğitimin geldiği noktayı ve durumu ortaya koyduklarına işaret eden Atasayan, eğitim konusunda bundan sonra yapılabilecekler konusunda da görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Geçmişte olduğu gibi, geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliğinin daha da geliştirilerek devam edeceğini belirten Bakan Atasayan, Avcı’nın ziyaretinin kendilerine güç ve moral verdiğini kaydetti.

AVCI

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, adada bulunduğu süre içerisinde çeşitli temaslarda bulunduğunu ifade ederek, bugün yoğun bir programla, verimli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

İki ülke bakanlıklarının heyetleri arasında çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Avcı, bu görüşmelerde bugüne kadar imzalanmış olan protokoller doğrultusunda yapılan işleri ve bu işlerin daha ileri nasıl taşınabileceğini görüştüklerini anlattı.

Bugün ayrıca KKTC’de görev yapan öğretmenlerle de bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Avcı, KKTC’ye eğitim alanında yapılabilecek katkıların enine boyuna değerlendirildiğini söyledi.

“İnşallah önümüzdeki yıllarda özellikle Fatih Projesi’nin getirdiği imkanlarla eğitimin kalitesini daha da arttırırız” diyen Avcı, bugünkü görüşmeleri esnasında Kıbrıs yüksek öğreniminin dünyaya açılması için değerlendirmeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.

SUAT KILIÇ BU SABAH KKTC’DEN AYRILDI

Öte yandan Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, KKTC’deki temaslarını tamamlayarak bu sabah erken saatlerde Türkiye’ye döndü.

Kılıç, pazartesi öğleden sonra geldiği KKTC’de dün aralarında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 1. Üniversite Spor Oyunları’nın açılışı da bulunan birçok etkinliğe katılmış; devlet ve hükümet yetkilileriyle görüşmüştü.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.