1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVCI EĞİTİMLERİ 24-25 TEMMUZ’DA YAPILACAK
AVCI EĞİTİMLERİ 24-25 TEMMUZ’DA YAPILACAK

AVCI EĞİTİMLERİ 24-25 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Avcı Eğitim Komisyonu, 2014 yılı birinci eğitim dönemi çerçevesinde,

A+A-

AV RUHSATLARI KAYMAKAMLIKLARDAN ÇIKARILABİLECEK

Avcı Eğitim Komisyonu, 2014 yılı birinci eğitim dönemi çerçevesinde yeni avcı olacak kişilere 24-25 Temmuz tarihlerinde  eğitim verecek.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  verilecek eğitim ve sınav neticesine göre,  21 yaşını doldurmuş kişilere “Av Ruhsatı Çıkarabilir Belgesi”; 18 yaşını doldurmuş ve 21 yaşından gün almamış kişilere ise “Öğrenci Av Belgesi” verilecek. 

Eğitim, 24 Temmuz’da  saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane Salon 4 ‘te; sınav ise 25 Temmuz saat 17.00’de yine aynı yerde yapılacak.

Avcı eğitimi almak isteyenler;  kimlik kartı fotokopisi, av ruhsatı almaya  engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü  devlet hastanesi sağlık kurulundan rapor, iki adet vesikalık fotoğraf  ve Polis Genel Müdürlüğü’nden alınacak  sabıka kayıt belgesi ile birlikte  17 Temmuz’a kadar kaymakamlıklara veya  Avcı Eğitim Komisyonu’na (Avcılık Federasyonu binası) müracaat edebilecekler.

Diğer yandan  yeni av sezonu için avcılık faaliyetiyle ilgili av ruhsatı almak isteyen KKTC vatandaşları av ruhsatı harcı katkı payı ve karga başı ücretini ödeyerek 31 Temmuz 2015 tarihine kadar geçerli olacak av ruhsatını ilçe kaymakamlıklarından çıkarabilecekler.

Yurt dışında ikamet eden KKTC vatandaşları ise,  yakınları aracılığıyla  kaymakamlıklara başvurarak av ruhsatlarını yenileyebilecekler.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.