1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVCILARIN DİKKATİNE
AVCILARIN DİKKATİNE

AVCILARIN DİKKATİNE

AVCILARIN DİKKATİNE

A+A-

AVCILAR TOPLAM 10 GÜN AVA AÇIK BÖLGELERDE AVLANABİLECEK

Büyük Av Mevsimi bugün başladı. Avcılar, 2, 9, 16, 23, 30 Kasım ile 7, 14, 21, 24 ve 28 Aralık tarihlerinde toplam 10 gün ava açık bölgelerde avlanabilecek.

AV BÖLGELERİNDE DÖNÜŞÜMLÜ SİSTEM

İçişleri Bakanlığı’na Bağlı Merkezi Av Komisyonu’nun açıklamasına göre, av bölgelerinde dönüşümlü sistem de bugün başlıyor. Bu karar doğrultusunda ülke coğrafyasına göre gruplandırılan av bölgeleri 2014 Büyük Av Mevsimi’nden başlayarak uygulamaya konuluyor.

26 AV KORUMA BÖLGESİ

Çeşitli büyüklükteki 26 av bölgesi bir yıllığına “av koruma bölgesi” ilan edilirken, önümüzdeki av mevsiminde bu bölgeler açılacak; yerlerine yeni bölgeler “av koruma bölgesi” ilan edilecek.

Bakanlar Kurulu’nca onaylanan av haritası da bin adet bastırılarak Kaymakamlıklar, Avcılık Federasyonu ve kulüpler aracılığıyla dağıtılıyor. Ayrıca bölgelere daha sık ve görünür şekilde levhalar dikiliyor.

Merkezi Av Komisyonu açıklamasında, av haritasının güncellenerek av bölgelerinde genişletmeler yapıldığı; ayrıca yeni inşa edilen Kuzey Sahil Şeridi Yolu’nun (Girne- Tatlısu- Karpaz) haritalara işlenerek yeni bölge sınırı olarak belirlendiği kaydedildi.

AVCILARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR

10 gün sürecek Büyük Av Mevsimi’nde avcılar av günlerinde, ova tavşanı, keklik, turaç, sülün, çulluk, bıldırcın, yaban güvercini, fasa, karga ve saksağan avlayabilecek, bunların dışında herhangi bir av ve yabani kuş avlanmayacak.

EN FAZLA 30 AV HAYVANI

Av günlerinde bir avcı, belirlenen her av günü için en fazla 1 (bir) tavşan, 5 (beş) adet keklik veya turaç ve 8 (sekiz) adet fassa olmak üzere toplamda en fazla 30 adet av hayvanı avlayabilecek.

Avlanma süresi güneşin doğuşu ile batışı arasındaki süre olarak belirlenirken, baraj ve göletlerden en az 500 metre; meskun mahallerden 200 metre ve piknik alanlarından 300 metre uzakta avlanılabilecek.

Av bölgelerine araçla gidecek avcıların, tüfeklerini araçlarının bagajlarında ve kırık olarak tutmaları gerekiyor.

Avcıların kendilerinin ve diğer avcıların güvenliği için ilgili yasadaki kurallara uymaları, ava kapalı bölgelere girmemeleri, av koruma görevlilerinin uyarılarına, bölge sınırlarını belirten levha ve işaretlere uymaları, telefon ve elektrik kablolarına, trafik levhalarına zarar vermemeleri isteniyor.

Av gününden önce başka bir adreste konakladıktan sonra ava çıkacak olan avcıların tüfeklerini de beraberinde götürebilmeleri için tasarruf ve avlanma ruhsatlarına ek olarak ilçe kaymakamlıklarından taşıma izni almaları şartı var.

Yangın sonucu yeniden ağaçlandırılan av bölgelerinde avlanacak avcıların, dikilen ve tohumdan çimlenen fidanlara ve çevreye zarar vermemesi çağrısı da yapıldı.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.