1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVCILARIN SOKAĞA TERK ETTİĞİ KÖPEKLER...
AVCILARIN SOKAĞA TERK ETTİĞİ KÖPEKLER...

AVCILARIN SOKAĞA TERK ETTİĞİ KÖPEKLER...

Başıboş köpekler, mağdur ediyor;

A+A-

 

Bir koyun telef oldu, 8 koyun yaralandı

Dipkarpaz’da avcıların sokağa terk ettiği köpeklerin, ağıllara saldırıları ve hayvanları telef etmesi sürüyor

Dipkarpaz bölgesindeki ağıllara saldıran başıboş köpekler, üreticileri mağdur ediyor. Bölge halkının bu konudaki şikayetleri ve yetkilileri göreve çağırmaları sonuç vermedi; geçtiğimiz gün yeni bir saldırı gerçekleşti.

Namık Kemal Bayramoğlu’nun ağılına giren köpekler, bir koyunu telef etti, 8 koyunu da yaraladı.

Bayramoğlu, köpeklerin ağıla girdiğini erken fark ettiğini, bu nedenle daha büyük bir zararı engelleme şansı olduğunu söyledi.

Aynı gece İlyas Akçam’ın da ağılına saldırı olduğunu belirten Bayramoğlu, onun da bir kuzusunun telef edildiğini, bir kuzu ve bir koyununun da yaralandığını ifade etti.

Olayı, veterinere, polise ve Avcılık Federasyonu’na ilettiğini ifade eden Bayramoğlu, ilgili bakanlığı soruna çözüm bulmaya çağırdı.

Bayramoğlu, mayıs ayından bugüne kadar avcıların bıraktığı başıboş köpekler yüzünden üreticilerin 300-400 hayvanının telef olduğunu ifade etti.

Namık Kemal Bayramoğlu, bu hafta avın biteceğini belirterek, avcıların “işe yaramayan” diye nitelendirdikleri köpeklerini doğaya bırakacağını, böylece başıboş köpek sayısının iki kat artacağını iddia etti.

Bayramoğlu, şöyle konuştu:

“Bu yıl peşin parayla arpa alma çabası içindeyim. Vatandaşın arpasını devlet aldı ödemedi, faizler çalışıyor. Hayvancı arpa alacağında peşin parayla alıyor. Hükümet bizim sırtımızdan eşeklere bariyer yaptırdı ancak eşekler bariyerlerin içinde olacağına bariyerlerin dışında zarar veriyor. Çocuklarımın rızkını hayvanlara yediriyorum, aç kalmasınlar diye. Ama köpekler gelip bütün emeklerimizi alıp gidiyor.”

 

Güngör: Bizi koruyan yok

Hayvan üreticisi Ali Güngör de avcıların sokağa attığı köpeklerin ağıllara büyük zarar verdiğini vurguladı.

Geçen yıl 20 tane koyununun köpekler tarafından telef edildiğini söyleyen Güngör, her kesimi koruyan birileri olduğunu ancak üreticileri ne yasa ne de hükümetin koruduğunu belirtti.

Güngör, Büyükkonuk, Mehmetçik, Yenierenköy ve Dipkarpaz Belediyelerinin bir araya gelerek ortak bir barınak yapması önerisinde de bulundu.

Ağılların köy içerisinde olduğunu ifade eden Güngör, “Ağıllar köy dışında olsa, sabaha bir canlı hayvan bulmayacağız” dedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.