1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVLUDA İLGİNÇ DURUM
AVLUDA İLGİNÇ DURUM

AVLUDA İLGİNÇ DURUM

Geçici olarak koyduk, kaldıracağız

A+A-
Geçici olarak koyduk, kaldıracağız

Zümrütköy muhtarının kilisenin avlusuna hırdavat malzemeleri koyması bazı köy sakinlerinin tepkisine neden oldu; muhtar açıklama yaptı

Zümrütköy muhtarı Erhan Zeytin Celaller, köydeki tarihi kilisenin avlusuna geçici olarak bazı hırdavat malzemeleri koydu. “en kısa sürede kaldıracağım” diyen muhtara, bazı köy sakinleri tepki gösterdi.

Muhtarın, tarihi kilisenin avlusuna su deposu, çimento, tuğla, boru ve demir gibi malzemeleri koymasının kabul edilemez olduğunu öne süren bir vatandaş, Muhtarın, zaman zaman kilisenin içini de ambar olarak kullandığını iddia etti.

Kilisenin bitişiğinde hırdavat malzemeleri satan işyeri bulunan Zümrütköy muhtarı Erhan Zeytin Celaller, blok ve tuğlalarını koyacak bir ambarı olmadığını belirterek, bir süredir kilisenin avlusunu kullandığını doğruladı ancak kilisenin içini kullanmadığını hatta bakımını gerçekleştirdiğini söyledi.

Celaller, eşyalarını geçici olarak kilisenin avlusuna koyduğuna vurgu yaparak, “Bu durumdan ben de hoşnut değilim. Kiliseyi işgal ettiğim doğru değil. Geçici kullanıma aldık. Hatta çimento ve tuğlalarım çalınıyor. Malzemelerimin kontrolümde olmasını ben de isterim ancak ambar sıkıntım var. En kısa sürede eşyaları kilisenin avlusundan kaldıracağım” dedi.

Zümrütköy muhtarı Celaller, kilisenin içini düzenli olarak temizlettiğini söyledi. İlk muhtarlık döneminde kilisenin tadilatının yapılması için ilgili makamlara yazı yazdığını ancak ilgilenen olmadığını anlatan Celaller, “Kimsenin kilisenin damında biten incir ağacı ve bakımsızlığa terk edilişinden şikâyetçi olmaması düşündürücü. Gelip onarmaya niyetleri yok. Kilisenin bakımsızlığı kimseye batmazken, birkaç eşyamı kilisenin avlusuna koymamdan şikâyet ediyorlar. Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

“Tarihi köy çeşmelerini toplayıp kilisenin avlusuna getirdim”
Erhan Zeytin Celaller, öte yandan bölgedeki köylerde dere yataklarında atılı olarak bulduğu tarihi köy çeşmelerini toplayıp, kilisenin avlusuna getirdiğini ve koruma altına aldığını anlattı.

 

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.