1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AVOKADO MEZESİNE BEZELYE, KRİZ ÇIKARDI
AVOKADO MEZESİNE BEZELYE, KRİZ ÇIKARDI

AVOKADO MEZESİNE BEZELYE, KRİZ ÇIKARDI

AVOKADO MEZESİNE BEZELYE, KRİZ ÇIKARDI

A+A-

New York Times'ın, Orta Amerika ve Küba'da çok yaygın olan guakamole mezesine bezelye koymayı önermesi, Obama'nın dahi tepkisini çekti. Tartışma, sosyal medyada da hızla yayıldı.

Amerikan New York Times gazetesinde, avokado ile yapılan bir Orta Amerika ve Küba mezesi olan guakamoleye bezelye ekleyen tarif, siyasetçilerin de dahil olduğu bir kriz halini aldı. Gazetenin, ABD'nin bir tür "ulusal yemeği" konumundaki mezeye bezelye koymayı önermesi, sosyal medyada büyük tartışmalara yol açarken, ABD Başkanı Barack Obama bile konuya dahil oldu. Tartışmanın fitilini ateşleyen isimse, mezeye İngiliz sosu konulmasını tavsiye eden, gazetenin yazarı Melissa Clark oldu. ABD Başkanı Obama da Twitter'da yazdığı mesajda, "New York Times'a saygı duyuyorum, ama guakamoleye bezelye eklemem. Sadece soğan, sarımsak, acı biber eklerim" diyerek klasik tarifi tercih ettiğini söyledi.

SİYASİ RAKİPLER BİRLEŞTİ
Ancak guakamole'nin içine bezelye koymak sadece Obama gibi Demokratların değil, Cumhuriyetçi kanadın da karşı çıktığı bir fikir. Geçen ay 2016 başkanlık seçimlerine adaylığını koyduğunu ilan eden Jeb Bush da Jimmy Fallon's Tonight Show'da, bezelye eklenmiş tarife karşı çıkmıştı. Bununla yetinmeyen Bush, bu fikrini Twitter'da paylaştığı "Guakamolenin içine bezelye konmaz" iletisiyle yinelemişti. Bu durumdan rahatsız olan birçok kullanıcı ise bezelye karşıtlığını 'PleaseNoPeas' hashtag'iyle dile getirdi. Hatta Houston Chronicle isimli gazetede çalışan Mike Glenn isimli bir gazeteci, olay tarif hakkında, "Oldukça basit. Guakamolenin içine bezelye eklerseniz, teröristler kazanır" mesajını paylaştı. Orta Amerika ve Küba'nın ortak mezesi olan guakamole, Azteklerden bu yana biliniyor. Genel olarak avokado püresi, domates, limon suyu ve tuz ile yapılan guakamole, İspanya'nın Amerika kıtasını istilasından sonra İspanya'da da yaygın hale gelmişti. Ancak iklimsel farklılıklarından dolayı İspanya'da avokado yetiştirilememişti. Genelde cipslerin yanında sos olarak yenen bu meze, soğuk olarak salata gibi de tercih ediliyor. Guakamole, avokadonun içindeki değerli yağ ve vitaminler açısından bir hayli popüler bir meze...

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.