1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. AVRUPA BARIŞ KONFERANSI DAÜ’DE DÜZENLENİYOR
AVRUPA BARIŞ KONFERANSI DAÜ’DE DÜZENLENİYOR

AVRUPA BARIŞ KONFERANSI DAÜ’DE DÜZENLENİYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Uluslararası Barış Konferansı’na ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Uluslararası Barış Konferansı’na ev sahipliği yapıyor.

Avrupa Barış Araştırma Derneği’nin (European Peace Research Association) düzenleyeceği “8. Avrupa ve Komşularında Pozitif Barış İnşası” isimli konferans 7 – 9 Kasım tarihleri arasında DAÜ’nün ev sahipliğinde Gazimağusa’da düzenleniyor.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda organize edilecek olan konferansa, dünyanın önde gelen barış araştırmacıları ve akademisyenleri katılıyor.

20 FARKLI ÜLKEDEN KATILIMCI

DAÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölümü Başkan Yardımcısı ve Avrupa Barış Araştırma Derneği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy’un verdiği bilgiye göre, uluslararası barış konferansına 20 farklı ülkeden 40’a yakın araştırmacı ve akademisyen katılacak. 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’nün Avrupa Birliği’ne gitmesine rağmen Avrupa’da ve komşularında barış ve huzur konusunda sıkıntılar bulunduğunu belirten Ersoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenleyecekleri konferans ile bölge barışına katkı yapmak istediklerini ifade etti.

AB’NİN POZİTİF ROLÜ

Konferansın Kıbrıs’ta yıllardır devam eden çözümsüz probleme ışık tutacağını da belirten Ersoy, Avrupa Birliği’nin bölgedeki barış süreçlerinde oynayabileceği pozitif role de dikkat çekti. Konferansın konu başlıkları arasında ekonomiden barış eğitimine, çatışmalardan protestolara kadar birçok farklı konunun olduğunu kaydeden Ersoy, söz konusu bildirilerin daha sonra bilimsel dergilerde yayımlanacağını da sözlerine ekledi.

Konferansa destek veren DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’a teşekkürlerini sunan Yrd. Doç. Dr. Ersoy, konferansın başarıyla organize edilmesini temenni etti.

AVRUPA BARIŞ ARAŞTIRMA DERNEĞİ

Avrupa Barış Araştırma Derneği 1 Aralık 1990 yılında Almanya'nın Bonn şehrinde alanında uzman akademisyenler tarafından kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Uluslararası Barış Araştırma Derneği'nin (IPRA) Avrupa bölgesi oluşumu olan dernek iki yılda bir konferans düzenleyerek barış çalışmaları alanında araştırmacıları buluşturuyor. Derneğin Başkanlığını İstanbul Doğuş Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Itır Toksöz, Genel Sekreterliğini de DAÜ'den Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy yürütüyor. Başta Avrupa olmak üzere yüzlerce üyesi ve takipçisi olan derneğin euprapeace.org isimli bir de web sayfası bulunuyor

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.