1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “AVRUPA FİLM ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU
“AVRUPA FİLM ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU

“AVRUPA FİLM ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU

Avrupa Film Akademisi tarafından düzenlenen "26. Film Ödülleri" Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen törende sahiplerine verildi.

A+A-

EN İYİ FİLM ''LA GRANDE BELLEZZA''

Avrupa Film Akademisi tarafından düzenlenen "26. Film Ödülleri" Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen törende sahiplerine verildi.

Törende, en iyi film ödülüne yönetmenliğini Paolo Sorrentino'nun yaptığı ''La Grande Bellezza'' adlı İtalyan film layık görüldü.

Sorrentino'ya en iyi yönetmen ödülü de verilirken, ''La Grande Bellezzo'' filminde başrolde yer alan Toni Servillo en iyi erkek oyuncu dalında ödül aldı. İtalyan film ayrıca en iyi kurgu dalında ödül kazandı.

En iyi kadın oyuncu dalındaki ödül, ''The Broken Circle'' filminde oynayan Belçikalı oyuncu Veerle Baetens'e verildi.

En iyi ilk film dalındaki ödül yönetmenliğini Jan Ole Gerster'in ''Oh Boy'' filmi alırken, ilk kez verilen en iyi komedi dalındaki ödüle Susanne Bier'in ''Love Is All You Need'' filmi layık görüldü.

En iyi senaryo ödülü ''Dans la Maison'' filminin senaristi Francois Ozon'a verilirken en iyi animasyon filmi ödülü yönetmenliğini Ari Folman'ın yaptığı ''The Congress'', en iyi kısa film dalındaki ödül de yönetmenliğini Tom Van Avermae'nin ''Death Of A Shadow'' filmi aldı.

Fransız kadın oyuncu Catherine Deneuve Yaşam Boyu Onur Ödülü alırken, dünya sinemasına katkısından dolayı İspanyol yönetmen Pedro Almodovar da onur ödülüne layık görüldü.

Avrupa Film Ödülleri Avrupa'nın film ''Oscarları'' olarak nitelendiriliyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.