1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. AVRUPA GÜNÜ DAYANIŞMA EVİ’NDE KUTLANDI
AVRUPA GÜNÜ DAYANIŞMA EVİ’NDE KUTLANDI

AVRUPA GÜNÜ DAYANIŞMA EVİ’NDE KUTLANDI

“9 Mayıs Avrupa Günü”, dün öğleden sonra Lefkoşa’da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

A+A-

DAYANIŞMA EVİ’NİN 2. YILI DA KUTLANIRKEN, “MEETING POINT” VE “LEMONCY.EU” AÇILIŞLARI DA YAPILDI

FELLAHOĞLU VE YORGACİS, LEDRA PALACE’TAKİ BİR BİNAYI DAYANIŞMA EVİ’NİN KULLANIMINA VERDİ

“9 Mayıs Avrupa Günü”, dün öğleden sonra Lefkoşa’da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ile Avrupa Birliği Kıbrıs Temsilciliği’nin işbirliği ile düzenlenen etkinliklerde ayrıca Dayanışma Evi’nin faaliyete geçişinin ikinci yıldönümü kutlandı ve “The Meeting Point” ve “lemonCY.eu” açılışları da yapıldı.

Avrupa Günü kutlama etkinliğine, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu ile Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis de katılarak konuşma yaptı. İki başkan, Ledra Palace’ta iki belediyenin kullanımında bulunan bir binayı, adada barış çabalarına hizmet etmesi amacıyla Dayanışma Evi’nin kullanımına verdiklerini açıkladı.

Etkinlikte Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilcisi Georgios Markopouliotis, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği Başkanı Kyriakos Pachoulides ve Başkan Yardımcısı Meltem Onurkan Samani ve Yenidüzen Genel Müdürü ve Yazı İşleri Müdürü Cenk Mutluyakalı konuşma yaptı. Sitenin Yunanca editörü Yorgos Kakouris de siteyi tanıttı.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği’nin destek ve finansmanıyla Yenidüzen ve United Media himayesinde kurulan Türkçe, Rumca ve İngilizce olmak üzere üç dilli “lemonCY.eu”nun resmi açılışı da yapıldı. İnternet haber portalının adadaki iki toplumun haberlerini diğerinin dilinde yayımlamayı, karşılıklı anlayış ve diyaloğu kolaylaştırmayı amaçladığı belirtildi.

Yine dün açılışı yapılan Dayanışma Evi’ndeki The Meeting Point de, iki toplumlu diyaloğu desteklemeyi, Kıbrıslı Türk ve Rumlar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Etkinlikte HAS-DER halk dansları ekibinin gösterisi, MIMA grubunun, Oİ Las ve Umut Albayrak’ın müzik dinletisi ve Kıbrıs’a özgü yiyecek ikramları yer aldı.

Dayanışma Evi’ndeki Avrupa Günü kutlamasında ayrıca Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği'nin desteğiyle düzenlenen yarışmada İklim Değişimi & Enerji (2011) ve Kuşaklar arası Aktif Yaşlanma ve Dayanışma (2012)  temaları kapsamında 2011 ve 2012 yılları süresince adanın birçok yerinde çekilen fotoğraflardan oluşan “DigiMe fotoğraf sergisi” de yer aldı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.