1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AVRUPA PARLAMENTOSU, 'ERMENİ SOYKIRIMI' TASARISINI KABUL ETTİ
AVRUPA PARLAMENTOSU, 'ERMENİ SOYKIRIMI' TASARISINI KABUL ETTİ

AVRUPA PARLAMENTOSU, 'ERMENİ SOYKIRIMI' TASARISINI KABUL ETTİ

Avrupa Parlamentosu, 'Ermeni soykırımı' tasarısını kabul etti;

A+A-

 

Ermeni soykırımı’nın 100’ncü yılı için oturum düzenleyen Avrupa Parlamentosu’nda (AP) görüşülen ‘Ermeni tasarısı’ kabul edildi. Tasarıda, Türkiye’nin ‘Ermeni soykırımı’nı tanıması ve arşivlerini açması çağrısında bulunuluyor.

Avrupa Birliği sınırları içerisindeki 450 milyon kişiyi temsil eden 736 parlamenterin görev yaptığı AP’nin oyladığı tasarı, ‘100. yılında, Ermeni soykırımının AB üyesi ülkeler tarafından tanınması ve üye ülkeler tarafından kabulünün tavsiyesi”ifadesini içeriyor.
‘Papa’ya bir mafya babası gibi hitap edemezsiniz’

Tasarının görüşmeleri sırasında AP Dışişleri Komitesi Başkanı Elmar Brok, “1 milyondan fazla Ermeni hayatını kaybetti. Onları unutmamalıyız. O insanların öldürüldüğünü unutmamalıyız. Bu bir soykırımdır” dedi.

Romanyalı vekil Preda Cristian Dan, Türkiye’nin ‘soykırım’ı kabul etmesinin ‘Ermeni ve Türk halkları arasında uzlaşma’nın sağlanması için gerekli olduğunu söyledi.

Bağımsız milletvekili Mario Borghezio ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Papa’ya yönelik sözlerini eleştirirken, “Papa’ya bir mafya babası gibi hitap edemezsiniz” diye konuştu.
Avrupa Parlamentosu’nun ‘soykırım’ metni Ankara’ya ‘gülünç’ geldi: "Ciddiye almıyoruz"

Avrupa Birliği ülkelerinin yanısıra Türkiye’ye de ‘Ermeni soykırımı’nı tanıma çağrısında bulunan Avrupa Parlamentosu’na Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Bakanlık açaklamasında Avrupa Parlamentosu için ‘Yeniden tarih yazmaya hevesleniyor’ denilirken, bugünkü oturumda alınan karar metni ‘gülünç’ olarak nitelendi.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.