1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİM SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ
AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİM SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ

AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİM SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ

Avrupa Parlamentosu seçimleri;

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu, Avrupa Parlamentosu seçimlerini değerlendirerek, “Avrupa Parlamentosu seçimleri sürecinde onlarca samimi olmayan davranış arka arkaya yaşanmaktadır” dedi.

YKP’den yapılan yazılı açıklamada, bazı siyasi yapıların, Avrupa Parlamentosu’nda Kıbrıslı Türkler için 2 sandalye ve kuzeyde ayrı seçim talep ettikleri, bunun samimi bir davranış olmadığı iddia edildi.

Açıklamada, “Kıbrıs’ın kuzeyinde AB’nin hiçbir birincil hukukunun yasal düzenlemeleri uygulanmazken, Avrupa Parlamentosu’nun herhangi bir çalışmasının Kıbrıs’ın kuzeyinde faaliyete geçmesi için kimse kılını kıpırdatmazken, koltuk olunca ‘biz de isterik’ diye bağırılması samimi bir davranış değildir” denildi.

YKP’nin, emek alanındaki AB dokümanlarının kuzeyde geçerli olması için çalışma yapılmasını talep ettiği belirtilen açıklamada, “Avrupa Sosyal Şartı için birçok girişim yapılmış ama Çalışma ve Sosyal Güvenlikten sorumlu bakanlıklar bu taleplere sadece kulak kapatmışlardır” ifadesi yer aldı.

Açıklamada, “Avrupa Parlamentosu seçimi bittikten sonra herkesin kazanacağı kesindir! Kıbrıslı Türk liderliği ve peşindeki siyasi yapılar az sayıdaki katılım ile ayrı seçim lobisini sürdürecek, Kıbrıs Rum liderliği ve peşindeki siyasi yapılar ise ‘Kıbrıslı Türklere hak verdik, kullanmadılar, ayrılıkçı yapıyı isterler’ propagandasını devam ettireceklerdir. Tüm bunlar Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki ikiyüzlü davranışlardır” denildi.

Açıklamada, YKP, seçme seçilme hakkı olan herkesi, etnik farklılık temelinde değil, Avrupa Parlamentosu’ndaki grupların ideolojik pozisyonlarına bakarak oy vermeye çağırdı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.