1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVRUPA STANDARTLARINDA
AVRUPA STANDARTLARINDA

AVRUPA STANDARTLARINDA

Başbakan Küçük, beraberindeki bir heyetle ziyaret ettiği Boğaz Endüstri ve Madencilik Limitet’i övdü ve sıkıntılarının çözüleceği sözünü verdi:

A+A-

Başbakan İrsen Küçük, İskele bölgesinde Kalecik’te bulunan Boğaz Endüstri ve Madencilik Limitet’i (BEM Çimento Fabrikası) ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Küçük tesisi gezerek, çimento üretimini ve laboratuarı yerinde görüp inceledikten sonra, BEM’in Avrupa standardında bir şirket olduğunu söyledi. 

Küçük, bugün ekonomik kriz ve ithal çimentonun yarattığı rekabet nedeniyle yüzde 20 kapasitesiyle çalışan şirketin sıkıntılarını çözmek için çaba sarf edeceklerinin sözünü verdi.   

Boğaz Endüstri ve Madencilik Limitet’i ziyaretine Başbakan İrsen Küçük’e İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, UBP İskele Milletvekili Ahmet Zengin, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz ve İskele Belediye Başkanı Hlil İbrahim Orun eşlik etti.

Başbakan Küçük ve beraberindekiler, incelemelerinin ardından BEM çalışanları ile yemek yedi. Ziyarette tesis genel müdürü Erhan Bolkan, Başbakan Küçük’e teşekkür plaketi sundu. 

Bolkan: Bir dünya devinin temsilcisiyiz.

Tesisler hakkında Başbakan Küçük’e bilgi veren Boğaz Endüstri ve Madencilik Limited Genel Müdürü Erhan Bolkan, şirketin yüzde yüz öz sermayesi ile üretim yaptığını ve 30 yılı aşkın bir geçmişi olduğunu belirtti. Bolkan, şirketin Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya ortaklığı tarafından kurulduğunu ve 2003 yılında tüm hisselerinin dünya devi Holcim şirketine devredildiğini söyledi. 

Erhan Bolkan, Holcim şirketinin 70 farklı ülkede, 148 şirketi ve 80 bin çalışanı ile dünya genelinde çimento ve beton üretimi alanında açık ara liderliğini sürdürdüğünü belirterek, “Böyle dünya devi, prestijli bir şirketin Kuzey Kıbrıs’taki varlığı hepimiz için büyük bir şanstır” dedi. 

Çalışanlarının tümünün KKTC vatandaşı olduğunu belirten Bolkan, şirketin kuruluşundan günümüze kadar hiçbir hibe, teşvik veya sanayi kredisi kullanmadığını ifade etti.

Erhan Bolkan, şirketin üretim kapasitesinin yıllık yaklaşık yarım milyon ton iken, gerek global krizin etkisi, gerekse ithal çimento rekabeti nedeniyle bugün yüzde 20 kapasite ile üretim yaptıklarını vurguladı. 

Bolkan, “2013-2015 ekonomik programda öngördüğünüz üzere kamu yükünün azaltılması, ancak ve ancak bizler gibi özel sektörün ve yerli üretimin desteklenmesi ile gerçekleşebileceğine inanmaktayım” dedi.

Tatar ve Çavuşoğlu’ndan “sıkıntılarınızı çözeceğiz” sözü.

Maliye Bakanı Ersin Tatar da 30 milyon dolarlık bir yatırımın bulunduğu tesiste var olan sıkıntıları en kısa sürede değerlendirileceklerini ve çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Ulusal Birlik Partisi’nin üretime ve sanayiye değer veren bir parti olduğuna dikkati çekerek, en kısa sürede tesisin içinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi yönünde Başbakan Küçük’ün de talimatıyla girişimde bulunulacağını ifade etti.

Küçük: Üretim ülkenin milli davasıdır.

Başbakan Küçük ise üretimin bir ülkenin milli davası olduğuna vurgu yaparak, “Tesisin Avrupa standartlarına uygun olduğunu görmekten mutluyuz. Ancak tesisin yüzde 20 kapasiteyle hizmet vermesinden üzüntü duydum” dedi. 

Küçük, tesiste dengenin korunması gerektiğini söyleyerek, “Bize düşen görev kapasitenin ve çalışan sayısının artırılmasına katkı koymaktır” diye konuştu.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.