1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AVRUPA'DAN ÇİPRAS'A 'UCUZ' HEDİYELER
AVRUPA'DAN ÇİPRAS'A 'UCUZ' HEDİYELER

AVRUPA'DAN ÇİPRAS'A 'UCUZ' HEDİYELER

Avrupa'dan Çipras'a 'ucuz' hediyeler

A+A-

 

Yunanistan'ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras ile Ekonomi Bakanı Yanis Varufakis, dünya basınının magazin sayfalarında konu olmaya devam ediyor. Avrupa'yı dolaşan ve çıkış yolu arayan iki Yunan'a, Avrupa liderlerden gelen hediyelerin ucuzluğu dikkat çekti.

 

Bağırları açık Çipras-Varufakis ikilisi, Yunanistan'ın borçlarını yapılandırma taleplerini anlatmak için çıktıkları Avrupa turunda, kravatlı meslektaşlarıyla görüş ayrılıklarından çok, görünüm farklılığıyla göze çarpıyor. Yunan hükümetini radikal sol görüşleriyle birliği dağıtabilecek kadar tehlikeli gören AB yöneticileri, Çipras ve Varufakis'e, Avrupa kültürüne yakışır 'mesajlar' vermeye özen gösteriyor.

Fransa Devlet Başkanı François Hollande, 'Yunanistan AB yolundan ayrılmadıkça tam destek vereceğini' açıkladı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schultz'un; sosyalist olmasına rağmen, Çipras'la görüşmesinde "Sakın AB kurallarından ayrılma; tek başına hareket etme" ifadesini kullanması, AP'nin toy Yunan hükümetine verdiği 'dostane' bir tavsiye oldu.

Ekonomi Bakanı Varufakis'in AB yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde kravatsız ve sürekli eli cebinde olması, Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos'un tepkisine neden oldu. Varufakis'in 'son derece terbiyesiz' olduğu kanaatini dile getiren Pangalos, tepkisini "Elini sürekli cebinde bulundurması, klinik bir vakadır. Kendisini mutlaka bir ruh doktoruna göstermeli" diyerek daha da ileri taşıdı.

Varufakis'in kravat takmama ısrarı o denli büyük ki, İngiltere Ekonomi Bakanı ile görüşmek için gittiği Londra'da kalacağı lüks otelin yemek salonundaki 'kravat ve takım elbise şartı'nı görür görmez, daha ucuz bir otele yerleşti.

Bu aykırı yaşam tarzı, siyasetçileri kızdırsa da Varufakis'in hayranları artırıyor. Dünyanın her köşesinden Twitter hesabına gelen mesajların çoğunu yazan kadınlar, Varufakis'e resmen ilan-ı aşk ediyor...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Çipras'ı 9 Mayıs'ta Moskova'da gerçekleştirilecek zafer günü kutlamalarına davet etti.

En ucuz hediyeler

İtalya Başbakanı Renzi'nin Çipras'a hediye ettiği 17 euro'luk kravatın üzerinde, "AB damgası" bulunması "AB yolunda devam et" şeklinde bir mesaj olarak algılandı. (Çipras'ın da Renzi'ye hediye ettiği yarı Yunanca yarı İtalyanca şarkılar içeren CD'nin 15 euro değerinde olması, başbakanlar arasında alıp-verilen en ucuz hediyeler olarak tarihe geçti)

AB yürüyüşü mü?

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in (61), Brüksel'i ziyaret eden 40 yaşındaki Çipras'ı adeta bir çocuk gibi elinden tutarak yürümesi, "Juncker'in Çipras'ı AB yoluna sokacağı" şeklinde yorumlandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.