1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AVRUPA‘YI KORKUTAN ADAM!
AVRUPA‘YI KORKUTAN ADAM!

AVRUPA‘YI KORKUTAN ADAM!

AVRUPA‘YI KORKUTAN ADAM!

A+A-

Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılacak erken seçim öncesinde radikal sol parti lideri Çipras'ın yükselişi Avrupa'yı alarma geçirdi.

Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılacak erken seçimler öncesinde siyaset arenası bir hayli kızıştı. Yunanistan Başbakanı ve koalisyon hükümetinin başını çeken muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi (YDP) lideri Andonis Samaras, ana muhalefetteki radikal solcu SYRİZA partisini sert bir dille eleştirdi.

KUZEY KORE'YE ÇEVİREBİLİR

Samaras, anket sonuçlarında önde gözüken SYRİZA'nın iktidara gelmesi halinde Avrupa Birliği (AB) karşıtı uygulamalarıyla "Yunanistan'ı Kuzey Kore gibi bir yönetime sürükleyeceği" görüşünü savundu.

''GELİRSE ÜLKE İFLAS EDER''

Samaras gerekçe olarak, SYRİZA'nın 40 yaşındaki lideri Aleksis Çipras ve kurmaylarının yaptıkları AB karşıtı söylemleri anımsattı. Samaras, "SYRİZA iktidara gelirlerse Yunanistan'a mali yardımlarda bulunan AB ve IMF'den oluşan Troyka ile müzakereleri keseceğini söylüyor. Müzakereleri sıfırdan başlatacaklarını iddia ediyorlar. Bunu yaparlarsa mali yardımlar aynı anda kesilecek ve ülke iflas edecek. Tarım sektörü ise bütünüyle çökecek" dedi.

KORKU POLİTİKASI

"AB ilkeleri çerçevesinde hareket edeceğini ve ülkenin, kreditörleriyle müzakereleri yeniden başlatma hakkını kullanacağını" belirten Çipras ise Samaras'ın söylemlerini "yalancılık ve korku politikası üzerine kurduğunu" söyledi. 

AVRUPA'NIN EN TEHLİKELİ SİYASETÇİSİ

Bu arada Alman basını başta olmak üzere, Yunanistan'a mali yardımlarda bulunan AB'nin kuzey ülkeleri, Çipras'ı "Avrupa'nın en tehlikeli siyasetçisi" olarak görüyor. Alman Der Spiegel dergisi, SYİZA'nın iktidar olmasıyla Yunanistan'ın iflas edebileceği yönünde korku saçan haberler yapıyor. Avrupa basınında çıkan diğer haberlerde Çipras'ın "AB'yi bile dağıtabilecek güce sahip olabileceği" türünde abartılı yorumlara yer veriliyor. Buna gerekçe olarak, SYRİZA'nın İtalya, İspanya ve Portekiz'deki sol eğilimli partilere örnek olabileceği ve AB'nin zengin ülkelerine baş kaldırabilecekleri iddiaları gösteriliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.