1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AVUKAT BERAAT TALEP ETTİ
AVUKAT BERAAT TALEP ETTİ

AVUKAT BERAAT TALEP ETTİ

Avukat beraat talep etti savcı adam öldürmekten mahkumiyet istedi

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa'nın Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde, yaya olarak yolu geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu'na otomobiliyle çarparak ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses'le ilgili dava kararı 29 Nisan'da okunacak. KKTC'de ilk kez ölümle neticelenen bir trafik kazaında sanık aleyhine "Adam öldürme" davası getirildi. Davanın karan bu nedenle de önem arz ediyor. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay'ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve avukatlar Altan Erdağ ile Ezer Özsoy hazır bulundu. Hitaplarn yapıldığı duruşmada, avukat Altan Erdağ, sanığın aleyhine getirilen 10 davayı da kabul etmediğini anımsatarak, davada iddia makamının 23 tanık dinlettiğini, mahkemeye 20 emare sunduğunu, müdafaanın ise iki tanık dinletip iki emare sunduğunu kaydetti. Erdağ, iddia makamının sanığın konu suçlarını işlediğini makul şüpheden ispatlaması gerektiğine işaret, ispat edilememesi halinde sanığın beraat etmesi gerektiğini belirtti.

Erdağ, "Şahadete göre 31 Ağustos 2014 tarihinde bir trafik kazasında Asya Rulvanoğlu'nun sanığın kullandığı aracın çarpması sonucu öldüğü, sanığın 111 promil alkollü olduğu ihtilafsız olgulardır ancak bu olgularda alkolün, sanığın lens veya gözlük  takmamasının davaya etkisi değerlendirilmelidir" dedi. Uzman tanıkların şahadetine değinen Erdağ,  sanığın aracını 149 ile 190 arasında bir hızla sürdüğünün ispatlanamadığını, sanığın maksimum hızının 125 ile 135 kilometre olabileceğini savundu. Erdağ, sanığın aleyhine getirilen alkollü araç kullanma dışındaki tüm davalardan beraat etmesini talep etti.

"O gece yollarda patlamaya hazır saatli bir bomba gibiydi"

Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, KKTC'de ilk kez ölümle neticelenen bir trafik kazasında bu davaların getirildiğini kaydetti. Kızılokgil, "Bir gözü protez, diğer gözü yüzde 4 ile 5 gören, 111 promil alkollü, 100 kilometrenin üzerinde bir süratle, gözünün derinlik hissi kaybolmuş ve araçtaki kız arkadaşıyla tartışır haldeki sanık, o gece yollarda patlamaya hazır saatli bir bomba gibiydi" dedi. Kızılokgil, müteveffanın tek kusurunun yolda karşıya geçmesi olduğuna değinerek, müteveffanın yapabileceği hiçbir şey olmadığını söyledi. Kızılokgil, "Gece karanlığında bir gözü protez, diğer gözü yüzde 4, 5 oranında görürken, lens ve gözlük takmaması, 111 promil alkollü olması ve aşırı süratli araç kullanması kendi tercihidir ve bu kanunsuz fiillerinin sonuçlarına sanık katlanmalıdır. Sanık bu ihmalleri ile birini öldürme riskini göze aldı. Bu nedenle adam öldürmekten mahkum edilebilir" dedi. Başkan Ömer Güran, davayı karar için 29 Nisan tarihine erteledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.