1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. AVUSTURYALI CONCHİTA WURST DESTEK VERDİ
AVUSTURYALI CONCHİTA WURST DESTEK VERDİ

AVUSTURYALI CONCHİTA WURST DESTEK VERDİ

Avusturyalı Conchita Wurst destek verdi

A+A-

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da gerçekleştirilen 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Avusturya'yı Rise Like a Phoenix isimli şarkısıyla temsil eden Conchita Wurst'ten yarın, saat 17:00'de, Taksim'de yapılacak Onur Yürüyüşü'ne destek geldi.

12. LGBTİ İstanbul Onur Haftası Komitesi ile bir video paylaşan eşcinsel şarkıcı, "Hepinize mutlu bir Onur Yürüyüşü diliyorum. Aslına bakarsanız sizlerle beraber olamayacağım için kıskançlıktan çatlıyorum. Ne yazık ki orada olmam mümkün değil. Neyse, günün tadını çıkarın, çılgınca eğlenin. Kendinizle gurur duyun. Ne olduğunuzu biliyorsunuz. Biz durdurulamayız!" dedi.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks harekete destek veren herkes, "Tüm renklerimiz ve coşkumuzla buradayız, alışın, gitmiyoruz!" demek için 29 Haziran Pazar günü, İstanbul'da toplanacak. LGBTİ’lerin hak mücadelesinin ve taleplerinin gündeme taşındığı LGBTİ Onur Yürüyüşü, saat 17''de Taksim Meydanı'nda başlayıp Tünel'de son bulacak. Lambdaistanbul’un ev sahipliğinde organize edilen ve geçen yıl 50 binin üzerinde kişinin katıldığı yürüyüş ile ilgili bilgiler sosyal medya hesaplarından #senyoksancokeksigiz hashtagiyle duyurulacak.

Onur Haftası hakkında: 1969 yılında, New York’taki Stonewall Inn adlı barda baskıya ve şiddete dayanamayan eşcinseller ayaklanmış, kendileri üzerinde baskı kuran polisi bara hapsetmiş ve dört gün boyunca sokaklarda çatışılmış, eylemler yapmıştı. LGBTİ mücadelenin dönüm noktalarından biri olan bugün dünyanın her yerinde Onur Haftası olarak kutlanıyor. Türkiye'de ise Onur Haftası ilk defa "Cinsel Özgürlük Haftası" adı altında, 1993 yılında kutlanmak istendi. Ancak valiliğin izin vermemesi ve yurtdışından gelen konukların sınır dışı edilmesi sonucu etkinlikler gerçekleştirilemedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.