1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AWALL İÇERİYE UYSAL DIŞARIYA
AWALL İÇERİYE UYSAL DIŞARIYA

AWALL İÇERİYE UYSAL DIŞARIYA

Uyuşturucu alma, tasarruf etme ve verme suçlamaları ile tutuklanan iki zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 5 Mart tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan Muhammed Awall Bahago ile Ali Bulut dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Cüneyt Arkın, zanlılar hakkında başlatmış oldukları soruşturmanın tamamlandığını söyledi. 

Her iki zanlıya da 84 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi “alma”, “verme” ve “tasarruf etme” davalarını getirdiklerini belirten Arkın, zanlı 1 Muhammed Awall Bahago’nun uyuşturucu verme hariç diğer davalarını kabul ettiğini, zanlı 2 Ali Bulut’un ise aleyhine getirilen davaları kabul etmediğini aktardı. 

Zanlı 1 Babaho’nun KKTC’de kaçak statüde bulunduğunu ve hiçbir okula da kaydının bulunmadığını söyleyen Arkın, 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep ederken, KKTC vatandaşı olan zanlı 2 Ali Bulut’un uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Savcı Ferhat Mavioğlu talep edilen cezaevi süresini 45 gün ile sınırlandırdı.

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Hasan Dağlı, zanlı 1 Muhammed Awall Bahago’nun 45 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye  kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verirken, zanlı 2 Ali Bulut’un ise 5 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 40’ar bin TL’lik şahsi kefaleti şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.