1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYAĞININ TOZUYLA HIRSIZLIĞA GİRİŞTİ
AYAĞININ TOZUYLA HIRSIZLIĞA GİRİŞTİ

AYAĞININ TOZUYLA HIRSIZLIĞA GİRİŞTİ

Ayağının tozuyla hırsızlığa girişti

A+A-

Hasan ÇAĞDA-Ülkeye girdikten birkaç saat sonra soygun yapmaya başlayan zanlı Mutlu Erdoğan, Girne’de tutuklanarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Ercan Devlet Havalimanı’nda önceki gece saat 23.00 raddelerinde KKTC’ye giriş yapan ve otobüsle Girne’ye giden zanlı Mutlu Erdoğan’ın, otobüsten indikten sonra elindeki valizi bile kaldığı yere bırakmadan soygun yapmaya başladığı ve Kumyalı İnşaat isimli işyerine girerek çekleri çaldığı kaydedildi.

Aslen Sinoplu olup KKTC’ye üçüncü kez geldiği belirtilen zanlı Mutlu Erdoğan’ın davaları görüşülene dek her halükarda 2 ayı aşmayacak bir süre Merkezi Cezaevi’nde kalmasına karar verildi.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlı şahsen hazır bulundu.

Girne Adli Şube’de görev yapan ve meselenin tahkikatını yürüten polis memuru İbrahim Varol, İddia Makamı’nın tanığı olarak mahkemede yeminli şahadet verip olguları aktardı.

Varol, zanlı Mutlu Erdoğan’ın 28 Mayıs 2015 tarihinde 03: 30 raddelerinde meydana gelen “dükkan açma, sirkat ve kasti hasar” suçlarıyla methaldar olduğunu söyledi.

 Camı kırdı ve içeri girdi

Ercan Devlet Havalimanı’ndan 27 Mayıs gecesi 23: 00 raddelerinde KKTC’ye giriş yapan zanlının otobüsle Girne’ye gittiğini kaydeden Varol, zanlının 03: 00 raddelerinde Ecevit Caddesi üzerinde bulunan Kumyalı İnşaat’a ait işyerinin camını kırarak girdiğini belirtti.

İki adet güvenlik kamerasını da kıran zanlının çekleri çalarak kaçtığını dile getiren İbrahim Varol, zanlının kalmakta olduğu pansiyonda tespit edilip tutuklandığını kaydetti.

Çalınan çeklerin zanlının kalmakta olduğu pansiyonda bulunduğunu ifade eden Varol, 15 günlük vize ile adaya üçüncü kez giriş yaptığını belirtti.

Varol, zanlının davalarında hazır bulunması için uygun görülecek şartlarla teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı Mutlu Erdoğan, konu suçları alkol tesiri altında işlediğini ve ne yaptığını hatırlayamadığını söyledi.

Tahkikat memurunun verdiği şahadet ile İddia Makamı ve zanlının beyanlarını dinleyen Yargıç Ulutekin, zanlı Mutlu Erdoğan’ın davaları görüşülene dek her halükarda 2 ayı aşmayacak bir süre Merkezi Cezaevi’nde kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.