1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYAKKABI TUTKUSU CEZAEVİNDE SON BULDU
AYAKKABI TUTKUSU CEZAEVİNDE SON BULDU

AYAKKABI TUTKUSU CEZAEVİNDE SON BULDU

Ayakkabı tutkusu cezaevinde son buldu

A+A-

Girdiği alışveriş merkezinden 2 çift ayakkabı çalan ve KKTC’de bir yıldır kaçak olarak kaldığı anlaşılan Nijeryalı genç tutuklandı. Toplamda 97 TL tutan iki çift ayakkabıyı başka bir alış veriş merkezinin poşetine koyarak dışarı çıkartmak isteyen Jeffery Osaodıon Oghapor’un hakkındaki polis soruşturması kısa sürede tamamlandı ve teminat emri gereği yargılanıncaya kadar cezaevine gönderildi.
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da Önder Alış Veriş Merkezi’ne giderek 97 TL değerinde 2 çift ayakkabı çalan 21 yaşındaki Nijerya uyruklu genç Jeffery Osaodıon Oghapor tutuklandı.

Cezaevi talebiyle mahkeme huzuruna çıkarılan genç zanlı, KKTC’de 1 yıldır kaçak olarak bulunduğu için yargılanmaya başlayıncaya değin 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Gökhan Yıldırım’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlının 15 Ağustos 2016 tarihinde saat 19.00’da Önder Alış Veriş Merkezi’nin ayakkabı reyonundan toplam 97 TL değerinde Kinetix ve Adidas marka ayakkabı çaldığını söyledi.

Polis memuru, zanlının söz konusu 2 çift ayakkabıyı başka markete ait çantaya koyup koltuk altına saklayıp alış veriş merkezinden çıkmaya çalıştığı sırada güvenlik ekipleri tarafından suçüstü yakalandığını kaydetti.

Zanlının evinde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şeye rastlanmadığına değinen tahkikat memuru, zanlının ilk andan beri suçunu kabul ettiğini ve öğrenci olarak giriş yaptığı KKTC’de bir yıldır kaçak kaldığını bildirdi.

Zanlının işlediği suçun kamera kayıtlarını da yansıdığını ifade eden tanık polis, zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının son bulduğunu belirtti ve mahkemeden zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yargılanmaya başlayıncaya değin 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Savcı Hasan Çaltılı talep edilen süreyi 1 ay ile sınırlandırdı.

Yargıç Hazal Hacımulla zanlının yargılanmaya başlayıncaya değin 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesini emretti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.