1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "AYAKLANIP, SALDIRDILAR!"
"AYAKLANIP, SALDIRDILAR!"

"AYAKLANIP, SALDIRDILAR!"

Hem küfrettiler hem dövdüler!

A+A-

DAÜ kampusu içerisinde, önceden tartıştıkları iki kişiyi hem dövüp hem de küfrettikleri öne sürülen üniversite öğrencisi 4 genç tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı

Sedef BOŞNAK

DAÜ kampusu içerisinde, önceden tartıştıkları iki kişiyi hem dövüp hem de küfrettikleri öne sürülen üniversite öğrencisi 4 genç tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Meseleyle ilgili polisin tutukladığı Ertuğrul Özküney, Oğuz Fatih Aksu, Samet Tosun ve Ertuğrul Furkan Midilli, işledikleri suçlardan ileride yargılanmak üzere, 4’er bin TL nakdi teminata bağlandı.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, Gaizmağusa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan Ersoy Saydağ’ı yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Ersoy Saydağ, zanlıların, 26 Mayıs 2017’de saat 15.30’da, DAÜ kampusu içerisindeki bir kırtasiye önünde kanunsuz olarak toplanıp, kırtasiye içerisinde daha önceden tartıştıkları İsmail Hakkı Özkaram’a itale-i lisanda bulunup (küfretmek), adı edileni darp ettiklerini söyledi.

Ersoy Saydağ, olayın hemen akabinde zanlıların bulunduğu grubun çoğalarak 15 kişi olup ayaklandığını ve İsmail Hakkı Özkaram’ı CL binasındaki lavaboya gitmesine yardımcı olan Enes Özkan’a yumruk atarak darp ettiklerini sözlerine ekledi.

Saydağ, zanlıların, ayrıca, tasarruflarında kanunsuz olarak bulundurdukları değişik ebatlardaki tecavüzkar alet olan sopa ve satırları sağa sola sallayarak, üniversite içerisinde uygunsuz tavır ve hareket sergilediklerini de belirttikten sonra soruşturmasını tamamladığını anlattı ve mahkemeden uygun teminat talep etti.

Yargıç, 4’er bin TL nakdi teminata bağladığı zanlıları, KKTC vatandaşı 2’şer kefilin imza edeceği 50’şer bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest bıraktı.

Yargıç, ayrıca, davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men ettiği zanlıların, haftada bir en yakın polis karakoluna giderek, ispat-ı vücut etmelerini de istedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.