1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AYA’NIN UÇAN VE GELECEĞİ OKUYAN KAHİNİ: GIZ MUSTAFA”
“AYA’NIN UÇAN VE GELECEĞİ OKUYAN KAHİNİ: GIZ MUSTAFA”

“AYA’NIN UÇAN VE GELECEĞİ OKUYAN KAHİNİ: GIZ MUSTAFA”

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Hasan Karaokçu’nun uzun ve titiz çalışması sonucu hazırladığı “Aya’nın uçan ve geleceği okuyan kahini: Gız Mustafa” adlı kitabı çıktı.

A+A-

GAZETECİ-YAZAR HASAN KARAOKÇU’NUN KALEME ALDIĞI KİTAP “KIBRIS’IN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK KAHİNİ” OLARAK NİTELENDİRİLEN GIZ MUSTAFA’NIN GİZEMLİ YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ KONU ALIYOR

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Hasan Karaokçu’nun uzun ve titiz çalışması sonucu hazırladığı “Aya’nın uçan ve geleceği okuyan kahini: Gız Mustafa” adlı kitabı çıktı.

Khora Kitap Cafe Direktörü Mert Refikoğlu’nun verdiği bilgiye göre, “doğumundan ölümüne esrarengiz ve gizemli bir yaşama sahip olmuş, yalnız insanların geleceği ile ilgili değil, ülkenin geleceği ile ilgili kehanetlerde bulunmuş” Gız Mustafa’yı Kıbrıs tarihine mal etme konusunda ciddi ve titiz bir çalışma gerçekleştiren Hasan Karaokçu,  bunu bir esere dönüştürmeyi başarmış.

Yazarın “Yaşam benim için Kıbrıs için üretmek, Kıbrıs için nefes almaktır. Yaşam bu güzel adanın tüm değerlerine sahip çıkıp onları kalıcılaştırmaktır. Elinizdeki eser, bu düşüncenin bir ürünüdür” ilkesinden yola çıkarak hazırladığı kitapta, uzun yıllar Dilekkaya’da (Aya) yaşamış, yaşadığı dönemde insan üstü güçleri ile tanınmış, Kıbrıs’ın gelmiş geçmiş en büyük kahini olarak nitelendirilen Gız Mustafa’nın gizemli yaşam öyküsü, bugün hala daha hayatta olan tanıkların ağzından, kaybolmaya yüz tutmuş  özgün Kıbrıs Türkçesi ile aktarılıyor.

1953 depreminin olacağını haftalar öncesinde hisseden; 1962 yılında 1974 Harekatı’nın olacağını söyleyen, 1955’li yıllarda kaçırılıp öldürülen kişilerin yerlerini bilen; Kıbrıs için bir kehaneti daha bulunan,  kapısını çalıp derdine çare arayanlara geleceklerini söyleyen ve yaşamında onu tanımış olanların “Önce Allah sonra Mustafa” dediği Gız Mustafa’nın yaşam öyküsü onu tanıyanların ağzından aktarılmış kitapta.

Kitabın kapak tasarımını ülkemizin önde gelen ressamlarından Nilgün  Güney yapmış.

Güney, kitabın arka kapağında eserle ilgili düşüncelerini şöyle dile getiriyor: “Hasan Karaokçu, olağanüstü yeteneklere sahip, sıra dışı bir insanın öyküsünü, onunla aynı zaman diliminde yaşamış olan yakın ve uzak çevresindeki insanların ağzından  dinletiyor bize. Farklı kişilerin anlattığı benzer öyküler, onun inanması güç yeteneklerinin ve yaşantısının gerçekliğini gözler önüne sermektedir. Hasan Karaokçu, Aya köyünde yaşamış olan Gız Mustafa’yı, köylülerin ona olan inancını, samimi bir dille  anlatarak Kıbrıs kültürüne zenginlik katmıştır.”

TANITIM ETKİNLİĞİ 21 KASIM PERŞEMBE KHORA’DA YAPILACAK

Dağıtımını Khora Kitap Cafe’nin üstlendiği bu ilginç kitabın tanıtımı, 21 Kasım Perşembe tarihinde saat 18.00’de, Ledra palace ışıkları karşısındaki Khora Kitap Cafe’de gerçekleştirilecek.

Etkinlikte yazarın kitap hakkındaki sunumunun ardından katılımcıların soru ve yorumları da alınacak. Ayrıca Karaokçu, okurları için kitaplarını da imzalayacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.