1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYBAK CİNAYETİNDE RAPORLARDAN BİRİ GELDİ
AYBAK CİNAYETİNDE RAPORLARDAN BİRİ GELDİ

AYBAK CİNAYETİNDE RAPORLARDAN BİRİ GELDİ

Aybak cinayetinde raporlardan biri geldi

A+A-

Mağusa’da Ahmet Aybak’ı zehirleyerek öldüren ve kireçleyerek 1.34 cm derinliğindeki bir çukura gömen katil zanlıları İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Taammüden adam öldürme” suçlamasıyla ilgili olarak 56 gündür poliste tutuklu bulunan ve dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı Maraşlı ile Tuncay’ın tutukluluk süresi 7’şer gün daha uzatıldı.

56 gündür tutuklular

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, zanlı İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın 27 Aralık 2013 tarihinde Mağusa’da işlenen “Taammüden adam öldürme” suçundan dolayı 1 Şubat tarihinde tutuklandıklarını anımsattı. Zanlıların son olarak 21 Mart tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak tutukluluk sürelerinin 7 gün daha uzatıldığını söyledi. Dalkıran, son temin edilen 7 günlük süre içerisinde mesele ile ilgili olarak 15 kişiden daha yazılı ifade alındığını belirtti.

56 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı Maraşlı ile Tuncay’ın 11 Mart tarihinde evlerinde yapılan aramalarda emare olarak alınan içerisinde toz ve sıvı bulunan ilaç şişelerinin Devlet Kimya Laboratuarı’na gönderildiğini ve raporun henüz gelmediğini belirten Dalkıran, yine mesele ile ilgili olarak temin edilen kamera kayıtlarının PGM Ses ve Görüntü Uzmanlığına gönderildiğini ve ses inceleme bilirkişi raporunun 27 Mart tarihinde geldiğini açıkladı.

Zanlılardan alınan kan örnekleri DNA incelemesine gönderildi

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, DNA incelemesi için zanlı İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’dan kan örnekleri alındığını ve konu kan örneklerinin maktul Ahmet Aybak’ın çukurdan çıkarıldığı esnada üzerindeki kıyafetlerle birlikte incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini hatırlattı.

Dalkıran, ayrıca İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporlardan sadece biri olan “Sistemik Toksikolojik” inceleme raporunun ellerine ulaştığını belirterek, doku ve organ örnekleri ile ilgili patolojik inceleme raporunun, Aybak’ın kesin ölüm nedeninin ve ölüm zamanının ne olduğu yönündeki rapor ile DNA inceleme raporlarının henüz gelmediğini söyledi.

Gelecek olan raporlar tahkikatın seyrini değiştirebilir

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 56 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’a şu anda yazılı dava ikame edecek durumda olmadıklarını belirterek, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan raporların hayati önem taşıdığını ve bu raporların tahkikatın seyrini de değiştirebileceğini belirtti. Soruşturması devam eden meselenin çok ciddi mesele olduğunu ve müebbet hapis cezası gerektirdiğini belirten Dalkıran, zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

7 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın tahkikat maksatları bakımından 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.