1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYDA 6 BİN 500 TL MAAŞ ALIYOR!
AYDA 6 BİN 500 TL MAAŞ ALIYOR!

AYDA 6 BİN 500 TL MAAŞ ALIYOR!

''Dava açtık'' ''...Elinden geleni ardına koymasın.”

A+A-
 
Vadili’de “sürgün eleman” tartışması

Vadili Belediyesi’nde bir kadın çalışan, eşinin de aday olduğu yerel seçimlerin ardından görevinden sürgün edildiğini iddia ederken, belediye yetkilileri kadının iş yapmak istemediğini savundu.

Vadili Belediyesi’nde ‘kültür işlerinden sorumlu’ Sevin Barut Kasap, eşinin de aday olduğu yerel seçimlerin ardından belediye bünyesindeki ‘parke tesisinde’ görevlendirilmesi, biri dizi sorunu da beraberinde getirdi. Kasap, kocasının adaylığından dolayı sürgün edildiğini savunurken, belediye yetkilileri kadının iş yapmaktan kaçındığını ileri sürüyor.

Sevin Barut Kasap, 29 Haziran 2014’de yapılan yerel seçimlerde eşi Hasan Kasap’ın CTP-BG’den belediye başkan adayı çıkmasının ardından yıkık dökük, elektriği, telefonu, bilgisayarı olmayan bir binada görevlendirildiğini belirtti.

Kasap, görevlendirildiği 1974 yılından kalma, belediye bünyesindeki parke tesisi olan binanın, tuvalet ve mutfağı bulunmadığını ve harap bir halde olduğunu anlattı.

Kasım ayından bugüne elektriğin de kesik olduğunu belirten Kasap, “Yasa olarak kadrolanmış bir personelim. İnsan hakları savunucuları gelip görevlendirildiğim yeri görsün” dedi.

Belediye çalışanı Sevin Barut Kasap, şöyle devam etti:

“7 Temmuz’dan beri beni bu şantiyeye attı. Ben 20 yıl kültür işleri sorumluluğunu yaptım. 7 aydır sürgündeyim. Ne tuvalet, ne mutfak var. 26 Kasım’dan beri de elektrik yok. Sıcak su lastiği ile ısınmaya çalışıyorum. Bana iş veriyor ancak bu bomboş odada iş yapmama imkan yok. Bana iş yapmadığım gerekçesiyle uyarı ve kınama cezası verdi. Yasa altında, başıboş köpekleri toplayıp, barınak sağlama ve kısırlaştırma görevi verdi. Yapmadığım için uyarı cezası aldım. Bilgisayar ve ekip istedim ancak vermiyorlar. Maalesef beni yıldırmaya çalışıyor. Elinden geleni ardına koymasın.”

Kasap: Dava açtık

Hasan Kasap, yerel seçimlerde aday olduğunu ve seçimi kaybettiğini belirterek, belediyede kültür işleri sorumlusu olarak çalışan eşinin seçimden hemen sonra sürgün edildiğini ileri sürdü.

Konuyu yargıya taşıdıklarını anlatan Kasap, “Eşime 7 Temmuz’da iadeli taahhütlü bir yazı ile görev değişikliği bildirildi. Köyün girişinde beton parke tesislerinde görevlendirildi. Binada tuvalet, mutfak, bilgisayar, elektrik hiçbir şey yok. Bina tamamen atıl durumda. Bel-Sen sendikası ile görüştük ancak sendika binaya bile gitmedi. İçişleri Bakanı ile görüştük. Bakanlık müsteşarı da belediye başkanı ile görüştü ancak sonuç alınmadı. Kimi devreye soktuysak sonuç alamadık. Başıboş köpekleri tespit etmesi istendi ancak bilgisayar yok, telefon yok. Kültür işleri sorumlusu bir kadın bu göreve getirildi” şeklinde konuştu.

Adahan, iddiaları reddetti

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, iddiaları reddederek, Sevin Kasap’a bugüne kadar ne görev verildiyse yapmadığını iddia etti.

Belediye çalışanının konuyu mahkemeye taşıdığını belirten Adahan, Kasap’ın saldırgan bir tutumla, belediyeye ait telefonları kırdığını ileri sürdü.

Adahan şöyle devam etti:

“Kültür işleri sorumlusu olarak görevliydi fakat Vadili Belediyesi küçük bir belediye ve bu görev için bütçe yok. Bu nedenle sekreter olarak görev yapmasını istedik. Bir gün bütün telefonları kırdı, attı. Yapmadı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokak köpeklerini tespit etmesini istedik. ‘Bu işi yapamam’ diye dava açtı. Bize ne iş yapabileceğini bildirsin. Ne görev verildiyse yapmıyor.

Göreve geldiğimde bütün telefon sistemini sokakta buldum. Parçaladı, attı. Küfürbaz bir edayla. Kendi sorumluluk alanı dışında bir görev kabul etmeyeceği beyanında bulundu. Bizi tanımama noktasında da bir serzenişte bulundu. Arkasındaki siyasi gücü kullanıyor. Ne yapabiliriz ki? Mağdur olan Vadili Belediyesi’dir. Bu eleman ayda 6 bin 500 TL maaş alıyor. Önünde soba, elinde ayna ve cımbız bütün gün oturuyor.”

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.