1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYDINLIK YARINLAR HAREKETI BAŞKANI İNGILTERE’DE..
AYDINLIK YARINLAR HAREKETI BAŞKANI  İNGILTERE’DE..

AYDINLIK YARINLAR HAREKETI BAŞKANI İNGILTERE’DE..

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı İngiltere’de..

A+A-

Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH) Başkanı Anıl Kaya, İngiltere’de Dışişleri Bakanlığı ve Parlamento’da Kıbrıs konusu ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Aydınlık Yarınlar Hareketi’nden yapılan açıklamada, Kaya’nın İngiltere’de gerçekleştirdiği temaslara yer verildi.

Kaya temaslarında, Kıbrıs’ta yaşanan son gelişmeler ve Kıbrıs konusunun çözümüne yönelik yapılması gerekenler üzerine görüş alış verişinde bulundu.

Görüşmelerde, Kıbrıs konusunun bölgesel ve Avrupa Birliği boyutları irdelenirken bu süreçte özellikle sivil toplum örgütlerinin Kıbrıs konusunun çözümündeki rolü konuşuldu.

İngiltere’nin Kıbrıs’taki tarihi ve hukuki pozisyonunun altını çizen Anıl Kaya, Kıbrıs konusunda garantör ülke konumunda bulunan İngiltere yetkilileri ile temaslar gerçekleştirmenin önemine vurgu yaptı. Kaya, Kıbrıs konusunun çözümüne yönelik atılabilecek adımları ve Kıbrıslı Türklerin yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Açıklamaya göre, AYH Başkanı Anıl Kaya, hellim ve hallouminin Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaret Tescili süreci ile alakalı Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın hazırlamış olduğu bir dosyayı ve oda başkanı Ali Çıralı’nın hellim ve hallouminin tescili ile alakalı kaygı ve düşüncelerini içeren belgeleri de İngiliz yetkililere takdim etti.

Kaya, Londra temasları çerçevesinde bazı sivil toplum örgütleri, diplomatlar ve basın mensuplarıyla da ayrıca bir araya geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.