1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYDINLIK YARINLAR HAREKETİ'NDEN SCHULZ’A MEKTUP
AYDINLIK YARINLAR HAREKETİ'NDEN SCHULZ’A MEKTUP

AYDINLIK YARINLAR HAREKETİ'NDEN SCHULZ’A MEKTUP

Anıl Kaya Avrupa Parlamentosu Başkanlığına yeniden seçilen Martin Schulz’a mektup göndererek tebrik etti.

A+A-

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya Avrupa Parlamentosu Başkanlığına yeniden seçilen Martin Schulz’a mektup göndererek tebrik etti.

Anıl Kaya tarafından yapılan açıklamada mektupta “Avrupa Parlamentosu başkanı olarak pozisyonunuzu Avrupa değerleri, demokrasisi ve Avrupa Birliği prensipleri için kullanacağınıza inancımızı belirtmek istiyoruz” denildiği belirtildi.

Aydınlık Yarınlar Hareketi’nin çözüm ve Avrupa Birliğine verdiği desteği önümüzdeki süreçte de proaktif olarak sürdüreceği kaydedilen mektupta, “Kıbrıs’ta iki lider tarafından mutabakata varılan ‘Ortak Metin’ sonrası oluşan olumlu hava ve müzakere süreci ile birlikte bizler de sürece her yönden katkıda bulunmak için çalışmaktayız” ifadeleri yer aldı.

Aydınlık Yarınlar Hareketi’nin çözüm ve Avrupa Birliği sürecindeki fırsatların ve zorlukların bilincinde olduğu da dile getirilen mektupta, bu doğrultuda bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerlerine düşeni yapma misyonunu sürdürmekte oldukları da vurgulandı.

Mektupta şöyle denildi:

“Sayın Başkan, Kıbrıs Türk halkının yaşamış olduğu sıkıntıların altını çizmek istiyoruz.

İzolasyonlar, ekonomisinin içinde bulunduğu zorluklar, Kuzey ekonomisinin Güneyin ekonomisi ile yakınlaştırılması, Avrupa Birliği’ne uyum süreci ve AB standartlarının yakalanması noktasında sizlerin başkanlığındaki Avrupa Parlamentosu ile iyi ilişkiler içerisinde olacağımıza inanmaktayız’.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.