1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYFİLON SAHİLİ TEMİZLENDİ
AYFİLON SAHİLİ TEMİZLENDİ

AYFİLON SAHİLİ TEMİZLENDİ

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Çevre Temizliği Seferberliği’ne Dipkarpaz’da devam edildi

A+A-

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından başlatılan Çevre Temizliği Seferberliğinin önceki gün Ayfilon sahilinde devam edildi.

Bakanlığın, ülke sahillerinin turizm ülkesine yaraşır hale getirmek amacıyla başlattığı seferberliğe belediyeler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da destek veriyor.

Ayfilon sahilinde dün yapılan temizliğe Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Dipkarpaz Spor Kulübü, ÇATOM, Gençlik Merkezi ve ÇEKOVA’dan da gönüllüler katıldı.

Bu arada, sahil temizliği sırasında kumsalda ölü bir kaplumbağa bulunması üzüntü yaratırken, kaplumbağaların korunmasına özen gösterilmesi çağrısında bulunuldu.

Harmancı: Çöplerin atılmasını engelleyin

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, bir sivil toplum örgütü tarafından Alagadi’de başlatılan temizlik seferberliğine Ayfilon sahili ile devam ettiklerini belirterek, katılanlara teşekkür etti.
“Temizliğe önümüzdeki günlerde beş sahil ile devam edeceğiz, umarım bu duyarlılık ülke geneline yayılır. Ancak, özellikle çöpleri toplayıcı değil, atılmalarını engelleyici yönde mücadele vermeliyiz ki bu çöpleri tekrar tekrar toplamak zorunda kalmayalım” diyen Harmacı, böyle etkinliklerin ülke genelinde çevre bilincini arttırdığını söyledi.

İdris ve Eroğlu

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris de, düzenlenen kampanyayı desteklediklerini kaydederek, amaçlarının kampanyalara gerek kalmayacak bir şekilde çevre bilincini aşılamak olduğunu ifade etti.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da gençlere yönelik çevre konulu eğitimler verdiklerini belirtti. Eroğlu ayrıca, gençlerin çevreye duyarlılıklarının artmasının sorunu büyük oranda çözeceğine dikkat çekti.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.