1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYGIN REDDETTİ
AYGIN REDDETTİ

AYGIN REDDETTİ

Girne Belediyesi UBP’li Meclis Üyeleri, belediyenin alacak ve borçlarıyla ilgili raporların kendilerinden gizlendiğini iddia etti

A+A-

Girne Belediyesi UBP’li Meclis Üyeleri, belediyenin verecekleri ve alacakları konusunda kendilerine bilgi verilmediğini iddia etti.

Belediye Başkanı Sümer Aygın ise “değil meclis üyeleri, halkımız da istediği hesabı rahatlıkla görebilecek durumdadır, belediye hesapları son derece şeffaftır” dedi. Belediyenin alacakları ve borçlarıyla ilgili bilgileri basın yoluyla öğrendiklerini öne süren üyeler, bu konuda kendilerine en kısa zamanda resmi belgelerin sunulmasını talep etti.

Meclis üyelerinden Özben Kalfa, belediyenin düzenli bir geliri varken, KIB-TEK’e olan borcun zamanında ödemeyip gecikme zammına neden olunduğunu belirterek “Cezayı halkın ödemek zorunda kalacağını” söyledi.

UBP’li Meclis Üyeleri, konut ve işyerlerinden düzenli olarak alınan kanalizasyon, temizlik, aydınlatma ve sağlık gibi harçlarla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini iddia ederek, belediyenin borçları hakkında da kendilerine yazılı bir rapor verilmediğini öne sürdü.

Belediyenin KIB-TEK’ten alacağı varsa bugüne kadar kendilerine neden bilgi verilmediğini soran meclis üyeleri, bu konuda zamanında gerekli yasal işlemlerin başlatılmamasını eleştirdi. Belediyenin borçlarını ödemesi gerektiğini savunan meclis üyeleri, harcamalarda kısıtlamalara gidilerek, borçlarının ödenebileceğini savundu.

“Gecikme zammını halk ödeyecek”Meclis üyelerinden Özben Kalfa, halktan aldığı harçlardan büyük gelir elde eden belediyenin, 2013 yılı bütçesinde sadece su gelirinin 6 milyon TL olarak öngörüldüğünü söyledi. Kalfa, kanalizasyon gelirinin de yaklaşık 1 milyon TL olarak hesaplandığını ifade ederek, buna rağmen borçların KIB-TEK’e yatırılmadığını belirtti. Kalfa, belediyenin düzenli bir geliri varken, KIB-TEK’e olan borcunu “Neden zamanında, ödemeyip gecikme zammına neden olunduğunu” eleştirerek, “Cezayı halkın ödemek zorunda kalacağını” dile getirdi.

Borçların zamanında ödenmemesi konusunda girişim yapmayan ilgili bakanlık ile KIB-TEK’i eleştiren Kalfa, “Halkın seçtiği bir meclis üyesi olarak bunu kamuoyuna bilgi vermeyi kendimde bir vazife olduğunu hissediyorum. Her zaman halkımın yanında olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Aygın: Son derece şeffaf bir muhasebe sistemi var.Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ise eleştirilerin doğru olmadığını söyledi. Aygın, “değil meclis üyeleri, halkımız da istediği hesabı rahatlıkla görebilecek durumdadır, belediye hesapları son derece şeffaftır” dedi.

Aygın, belediyenin tüm gelir ve giderlerin, alacak ve vereceklerinin bilgisayarda kayıtlı olduğunu ve belediye meclis üyelerinin muhasebeye gitmeleri halinde, bunu rahatlıkla öğrenebileceklerini belirtti.

“Halkımız da, belediye meclisimizin değerli üyeleri de, son derece şeffaf olan muhasebe sistemimizi inceleyebilir” diyen Aygın, eleştirilerin doğru olmadığını yineledi.

Kaynak:KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.