1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYH, YENİ BAŞLAYAN MÜZAKERE SÜRECİNİ DESTEKLEDİKLERİNİ AÇIKLADI
AYH, YENİ BAŞLAYAN MÜZAKERE SÜRECİNİ DESTEKLEDİKLERİNİ AÇIKLADI

AYH, YENİ BAŞLAYAN MÜZAKERE SÜRECİNİ DESTEKLEDİKLERİNİ AÇIKLADI

Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH), yeni başlayan müzakere sürecini desteklediklerini açıkladı.

A+A-

Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH), yeni başlayan müzakere sürecini desteklediklerini açıkladı.

AYH Başkanı Anıl Kaya yaptığı açıklamada, Annan Planı sonrasında çözümsüz geçen on yılın ardından umutların en düşük olduğu dönemde çözüme yönelik yeni bir başlangıç yapıldığını belirterek, “Kıbrıs meselesinde taraflardan en mağdur durumda olan ve uluslararası hukukun ve uluslararası toplumun, yarım asırdan beri dışında yaşamak durumunda bırakılmış Kıbrıslı Türkler açısından bu yeni başlangıç son derece memnuniyet vericidir” dedi.

Yeni müzakere sürecinde uluslararası toplumun Kıbrıs meselesine yakın ilgisi, uzlaştırıcı ve motive edici bir unsur olarak olumlu nitelikte olmakla birlikte, kalıcı bir çözüm için aslolanın her iki toplumun beklentileri ve geleceklerinin sorumluluklarını omuzlarında taşıyan liderlerin atacağı adımlar olduğunu ifade eden Kaya, “Birleşmiş Milletlerin Kıbrıs’ta 50. yılında ve Annan Planı sonrasında yaşadıklarımızın tecrübesi ile Aydınlık Yarınlar Hareketi ihtiyatlı bir iyimserlik içerisindedir”  ifadelerine yer verdi.
Kaya, Annan Planı süreci, referandumu ve sonrasında yaşananların tecrübesiyle yeni müzakere sürecinin daha efektif ve katılımcı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, toplumsal iç barışa, birlik ve beraberliğe, ortak akılla hareket etmeye en çok ihtiyaç duyulan dönemde olunduğunu kaydetti.

“Yeni müzakere sürecinde Kıbrıs Türkünün de omuzlarında büyük bir sorumluluk vardır” diyen Kaya, Kıbrıs’ta çözümün bulunması, süreç içerisinde Kıbrıslı Türklerin haklarının korunması, eşitlikçi ve kabul edilebilir bir anlaşma metninin ortaya çıkması için yoğun gayret içerisinde olunması gerektiğini belirtti.

KIBRIS KONUSUNUN ÇÖZÜMÜ BÖLGEDE DOMİNO ETKİSİ YAPAR

Doğu Akdeniz’in sürekli çatışmalar ve uyuşmazlıklarla gündeme geldiğini ifade eden Kaya, BM, AB ve herkesin bir başarı öyküsüne ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Kaya, Kıbrıs konusunun çözümünün Doğu Akdeniz de barışın ve huzurun sağlanması için domino etkisi yapacağını kaydederek, “Çözüm ve AB vizyonu ile hareket eden ve bugüne kadar İngiltere, AB, ABD gibi ülkelerde Kıbrıs konusu ile alakalı çeşitli uluslararası temaslar gerçekleştirmiş olan Aydınlık Yarınlar Hareketi, bugün itibarı ile başlayan yeni süreçte çalışmalarını çok daha yoğun ve etkin bir şekilde sürdürecektir” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.