1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYH’DEN ULUSLARARASI TOPLUMA AMBARGO ÇAĞRISI…
AYH’DEN ULUSLARARASI TOPLUMA AMBARGO ÇAĞRISI…

AYH’DEN ULUSLARARASI TOPLUMA AMBARGO ÇAĞRISI…

AYH’DEN ULUSLARARASI TOPLUMA AMBARGO ÇAĞRISI…

A+A-

“KIBRIS KONUSUNDA YAŞANAN ÖĞRETİLMİŞ ÇARESİZLİĞİN DIŞINA ÇIKMALARINI VE UYGULANAN AMBARGOLARIN KALDIRILMASI ILE ILGILI ADIMLAR ATMALARI ÇAĞRISINI YAPIYORUZ”

Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH), Kıbrıslı Türkler üzerindeki ambargoların kaldırılmasının çözüme engel olmadığını belirtti ve uluslararası toplumu, uygulanan ambargoların kaldırılması için adım atmaya çağrıdı.

AYH Başkanı Anıl Kaya yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs sorunundan olumsuz manada en çok etkilenen kesimin, Dünya’dan izole yaşamak durumunda bırakılan Kıbrıslı Türkler olduğunu, bunu başta Birleşmiş Milletler ile Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası toplumun görmesi ve anlaması gerektiğini ifade etti.

“Bir toplumun uluslarararası toplum tarafından kırk yılı aşkın bir süre ambargolara maruz tutulması kabul edilemez” diyen Kaya, Kıbrıslı Türk çocukların diğer ülkelerdeki çocuklarla futbol oynamasının Kuzey Kıbrıs’taki iş insanlarının diğer ülkelerdeki iş insanlarıyla ticaret yapılmasının, Kıbrıs konusunun çözümü önünde bir engel olmadığını kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin, 2004’de çözüm planına evet demesine rağmen,  ambargolardan dolayı pek çok ekonomik, sosyal ve siyasal olumsuzluklar yaşamaya devam ettiğini kaydeden Kaya, “Bu aynı zamanda bir toplumun kaderini diğer bir toplumun kaderine emanet etmek demekdir. Bizlerin Dünya ile buluşma özlemi Kıbrıslı Rumların inisiyatifine ve takdirine bırakılamaz. Kıbrıslı Türklerin üzerindeki ambargoların kaldırılması adada çözüme engel değildir. Aydınlık Yarınlar Hareketi olarak uluslararası topluma Kıbrıs konusunda yaşanan öğretilmiş çaresizliğin dışına çıkmalarını ve uygulanan ambargoların kaldırılması ile ilgili adımlar atmaları çağrısını yapıyoruz” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.