1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘AYIPTIR! BU YARAYI ARTIK KAPATIN’
‘AYIPTIR! BU YARAYI ARTIK KAPATIN’

‘AYIPTIR! BU YARAYI ARTIK KAPATIN’

“Pervin Hanım O Yıldızı Bir Kez Daha Taksın”

A+A-

‘AYIPTIR! BU YARAYI ARTIK KAPATIN’

Star Kıbrıs - Ceren ERCİH

Gazeteci Ali Tekman, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Tekman, polis örgütünde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Ali Tekman, Polis örgütünde yaşananların toplumda bir yara olduğunu ve hükümet Pervin Gürler’i atamasını yapmadığı sürece de bunun toplumda bir açık yara olarak kalmaya devam edeceğini ve polis örgütünde de rahatsızlıkların devam edeceğini savundu.

“BU MEMLEKETTE BİR POLİS ÖRGÜTÜ KRİZİ VAR”

Polis örgütü krizinin iki buçuk seneyi aşkın bir zamandır sürdüğüne dikkat çeken Tekman ;”İki buçuk seneyi geçti hala bu memlekette bir polis örgütü krizi var. Sayın Pervin Gürler’in operasyonel yeteneklerini olay mahallinde gördüm ve hukuk çerçevesinin hiç dışına çıkmadan operasyon yapar. Hem polis müdür iken gitti hukuku da okudu ve bitirdi. Kolluk kuvvetinin gücünün yanına gitti hukuku da koydu” dedi.

“AYIPTIR! BU YARAYI ARTIK KAPATIN”

‘O dönemin cumhurbaşkanı Eroğlu ile hükümet arasında bir itilaf çıktı polis müdürü atanamadı. Her iki değerli hanımefendi de bu ülke insanının onuru, gururudur’ şeklinde açıklamada bulunan Tekman, sözlerine şöyle devam etti; “Bir sıkıntı çıktı ve biraz daha kıdemli olan Pervin Gürler polis müdür vekilliğine getirildi. Şenay Hanım emekli oldu. Artık bu yarayı kapatın. İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, Sayın İçişleri Bakanına ve Sayın Başbakan’a da sesleniyorum. Ayıptır! Bu yarayı artık kapatın.”

“PERVİN HANIM O YILDIZI BİR KEZ DAHA TAKSIN”

Tekman, Pervin Gürler’in göreve getirilmesi gerektiğini, arada yaşanan huzursuzluğun da giderilmesi gerektiğini ifade etti ve şunları kaydetti; “Hükümetle o dönem cumhurbaşkanlığı sarayının arasına bir sıkıntı girdi. Hiç gerek yokken olay siyasi boyuta çekildi. Ya Pervin Hanım’a polis atamalarının gerçekleşmesine az bir süre kala verin görevini. O hanımefendi de o yıldızı bir daha takarak o onuru yaşasın. “

Olayların büyütülmemesi gerektiğin ifade eden Tekman, bu durumun böyle gitmesi halinde toplumda açık bir yara kalacağını ve polis örgütünde de rahatsızlıklar başlayacağını savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.