1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYLIK 750 TL KARŞILIĞI ÇÖPLER TOPLANACAK!
AYLIK 750 TL KARŞILIĞI ÇÖPLER TOPLANACAK!

AYLIK 750 TL KARŞILIĞI ÇÖPLER TOPLANACAK!

LTB'den yeni sistem...

A+A-

HAFTADA 2 GÜN ÇÖP TOPLAMA ZORUNLULUĞU OLAN LTB, AYLIK 750 TL ÜCRET KARŞILIĞINDA, ÇIKAN YENİ ÇÖPLERİ GECİKMEDEN TOPLAYACAK

AYBAR “GÜN AŞIRI ÇÖP ÇIKARAN İŞLETMELER ÇÖP ALIMI İÇİN BEDEL ÖDEYECEK”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), temizlik işlemlerinde abonelik sistemi başlattığını açıkladı.

Haftada 2 gün çöp toplama zorunluluğu olan LTB, sanayi atığı çıkaran şirketlerin yanı sıra büyük mağaza ve marketlerin çöplerini, aylık 750 TL ücret karşılığında gecikmeden toplayacak

LTB basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, haftada 2 gün çöp toplama zorunluluğu olan belediye bir süre önce başlatılan yeni temizlik uygulamasında, ekstra temizlik isteyen işletme ve şirketlere, aylık 750 TL karşılığında başlatacağı abonelik sistemiyle daha fazla temizlik hizmeti verecek.

Özellikle sanayi atıkları çok fazla olan şirketler yanında, büyük mağaza, süpermarket ve benzeri iş yerlerinde yoğun olarak çıkan çöplerin, yeni abonelik sistemi sayesinde gecikmeden toplandığı belirtildi.

LTB Temizlik Şubesi ekipleri, bu çerçevede bugün Ortaköy bölgesinde bir süpermarkete ait atıkları topladı.

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri, bölgede faaliyet yürüten restaurant ve süpermarket yetkililerini, çöplerini gelişi güzel sokağa bırakmama konusunda uyardı ve bırakmaları halinde iş yeri izinlerinin yenilenmeyeceğini belirtti.

AYBAR “GÜN AŞIRI ÇÖP ÇIKARAN İŞLETMELER ÇÖP ALIMI İÇİN BEDEL ÖDEYECEK”

LTB Temizlik Şube Sorumlusu Hasan Aybar, evsel çöplerin haftada en az 2 kez toplama zorunluluğu bulunduğunu anımsatarak,  gün aşırı çöp çıkaran işletmelerin çöp alımı için bedel ödemesi gerektiğini belirtti.

Abonelik uygulamasına dahil olmak isteyen şirketlerin LTB ile temas kurmasını isteyen Aybar,  denetimlerin süreceğini ve çöplerini gelişigüzel bırakan şirketlere ceza kesileceğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.