1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. AYNAYA BAK TEŞHİSİ KOY
AYNAYA BAK TEŞHİSİ KOY

AYNAYA BAK TEŞHİSİ KOY

Aynaya bakarak, biraz dikkat kesilerek kendi check-up’ınızı kendiniz yapabilirsiniz. İşte ‘Bedeninizi en iyi kendiniz anlarsınız’ diyen Dr. Nafiz Karagözoğlu’ndan ‘teşhis kılavuzu’

A+A-

Vücudunuzda yaşanan küçük değişimler hastalık habercisi olabilir! Bedeninizi en iyi siz anlarsınız. Aynaya bakarak, vücudunuzu kontrol ederek kendi check-up’ınızı yapabilirsiniz. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nafiz Karagözoğlu, kendi hastalığını keşfetmenin yöntemlerini anlattı: 

DAKİKADA KAÇ NEFES? 
Sağlıklı insan dakikada 15 kez ve altında nefes alıp verir. 25’e çıkıyorsa kalp, kansızlık ve akciğer sorununuz olabilir.    

GÖZDE DAİRE  VARSA
Gözde irisin etrafında beyaz bir daire varsa bu yüksek kolesterol ve ani kalp sorununa işaret. Gözün beyazı açık mavi-mor ise kansız olabilirsiniz. 

TIRNAĞA DİKKAT
Tırnaklarda hafif mavilik-morluk görürseniz bir kalp hastalığından endişe edin. Tırnaklar aşırı kalın ya da tümsekliyse, akciğerinizde sorun olabilir.

BEL YAĞI NE İŞARETİ
Vücut şekliniz elmaya benziyorsa yani yağlarınız daha çok belinizin çevresinde yoğunlaşıyorsa kalple ilgili riskiniz yüksek olabilir. 

TUVALET SIKLIĞINIZ NE?  
Her 3 saatte bir tuvalette birden çok gidiyorsanız bu diyabetin en erken sinyallerinden biri. Öteki ihtimal idrar yolu enfeksiyonu...

 AVUÇİÇİNİZİN RENGİ NE?  
Avuç içleriniz pembe olmalı, kırmızı  ve lekeli ise karaciğerinizde sorun olabilir.  

PARMAK BOYU NEYİ GÖSTERİR? 
Yüzük ve işaret parmakları aynı uzunluktaysa kalp krizi geçirme riski yükselir. 

AYAK BİLEĞİ BASTIRINCA ÇUKULAŞIYORSA
Başparmağınızla ayak bileğinizde aşil tendonunun iki yanındaki kaslara bastırın, çukurluk oluşuyorsa kalp, akciğer, böbrek sorunlarıyla karşı karşıya olabilirsiniz.  

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.