1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYNEN BİZDEKİ GİBİ!
AYNEN BİZDEKİ GİBİ!

AYNEN BİZDEKİ GİBİ!

Aynen bizdeki gibi!

A+A-

Rum lideri Nikos Anastasiadis, yeni kabine üyelerinin yemin töreninde yaptığı konuyşmada, parti çıkarlarını değil, ülke çıkarlarını düşünerek çalışacaklarını, kabineyi oluştururken bu prensip doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.

Haberi “Yeni Bakanlar Hevesle Çalışacaklarını Teyit Etti” başlığıyla veren Alithia gazetesi, kabineye atanan yeni bakanların yemin etmesiyle birlikte Savunma Bakanlığı ile Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı’nda devir teslim törenlerinin yapıldığını yazdı.
  

Habere göre, görevlerinden ayrılan bakanlar, Nikos Anastasiadis hükümetinde bir yılda icra ettikleri çalışmaları anlatırken, yaptıkları hatalara da değindi ve yeni bakanlara görevlerinde başarılar diledi.


Yeni bakanlar ise aynı hevesle çalışacakları ve Nikos Anastasiadis’in hükümet programını yerine getirecekleri teyidinde bulundu.

DİKO’yu eleştirdi

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de, yeni bakanların yemin töreninde yaptığı konuşmada, kabine değişikliğine ilişkin olarak yoğun duygular yaşadığını belirtti. Anastasiadis, önünde, DİKO’nun dayanıksız ve gerekçesiz kararı ile siyasi etik kurallarının kabulü şeklinde ızdıraplı ikilimler bulduğunu söyledi.
  

Habere göre Anastasiadis, yeni bakanların seçilmesine ilişkin olarak Rum Yönetimi Başkanlığı’nın, Nikos Anastasiadis’in şahsına ağır basması gerektiği değerlendirmesinde bulunduğunu ifade etti.
  

Görevinden ayrılan bakanlara, çalışmalarından dolayı teşekkür eden Anastsasiadis, yeni bakanlara da seslenerek, halkın beklentilerine yanıt vermek için kararlılıkla ve kolektif bir biçimde çalışılması gerektiğine dikkati çekti.
  

Anastasiadis, kabineyi seçerken, partisel çıkarlara değil ülkenin malum çıkarlarına ön planda tuttuğunu ifade etti.
  

Yeni bakanlar adına konuşan Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos ise yeni bakanların, kendilerine gösterilen güvene layık olacağını ve yorulmak bilmez bir şekilde çalışacağını teyit etti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.