1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYNI ANDA, AYNI ARABAYI, DÖRT KİŞİ SÜRMÜŞ?
AYNI ANDA, AYNI ARABAYI, DÖRT KİŞİ SÜRMÜŞ?

AYNI ANDA, AYNI ARABAYI, DÖRT KİŞİ SÜRMÜŞ?

büyük çelişki

A+A-

Büyükkonuk ve Yenierenköy’de 2012 yılı şubat ve mart aylarında hırsızlık suçları işledikleri öne sürülen Hasan Cihan, Hüseyin Ercan Özbabalık, Denizcan Bulut ve Taner Bulut yaklaşık 2 yıl sonra bir ihbar üzerine tespit edilerek tutuklandı.

Suçlarını kabul eden zanlılar polise birer de gönüllü ifade verirlerken, zanlıların bu ifadelerinde büyük çelişkiler olduğu ve tümünün de suçu birbirlerinin üzerine attıkları belirtildi.

Zanlıların tümünün de suçlar işlenirken sadece ulaşımlarını sağladıkları arabayı sürdüklerini iddia ettikleri açıklandı.

Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhine soruşturma maksatlı üçer günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ahmet Köse’yi tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlıların 2012 yılı Şubat ve Mart aylarında Büyükkonuk ve Erenköy’de ‘Geceleyin ev açma’, ‘Bina açma’ ve ‘Sirkat’ suçlarını işlediklerini söyledi.

Polis memuru zanlıların 2 Ocak 2014 tarihinde tespit edilerek tutuklandıklarını anlatırken, zanlıların suçlarını kabul ettiklerini ancak, verdikleri gönüllü ifadelerinde çelişkiler bulunduğunu kaydetti.

Mesele ile ilgili olarak alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu belirten tahkikat memuru, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için mahkemeden zanlılar aleyhine üçer günlük tutukluluk emri talep etti.

Savcı Hasan Çaltılı’nın sorularını yanıtlayan tahkikat memuru Ahmet Köse, zanlıların suçun işlendiği tarihlerde isim bazında tespit edilemediklerini, günümüzde de ihbar üzerine tespitlerinin yapıldığını ve tutuklandıklarını bildirdi.

Zanlıların söz konusu tarihte ağaç kesme makinesi, bin 500 TL nakit para ve 90 paket sigara çaldıklarını anlatan Ahmet Köse, para kasası ve ziynet eşyaları da çalmaya çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını söyledi.

Köse, zanlıların verdikleri gönüllü ifadelerinde suçlarını birbirlerinin üzerine attıklarını ve tümünün olayda sadece araba kullandıklarını bildirdiklerini açıkladı.

Zanlıların avukatı Uğur Öztürk ise müvekkillerinin ifade vermediklerini ve suçlarını kabul etmediklerini iddia etti.

Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.