1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYNI DÜKKÂNI IKI GÜNDE ÜÇ KEZ AÇTILAR
AYNI DÜKKÂNI IKI GÜNDE ÜÇ KEZ AÇTILAR

AYNI DÜKKÂNI IKI GÜNDE ÜÇ KEZ AÇTILAR

Aynı dükkânı iki günde üç kez açtılar

A+A-

Yaşları 15 ile 18 arasında değişen 6 çocuk “dükkân açma”, “sirkat” ve “kasti hasar” suçundan mahkemeye çıkarıldı. Gazimağusa’nın Kali Land bölgesinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Ömer Tatlı’nın yaptığı Tatlı 4 isimli market, iki ayrı günde toplam üç kez kasti hasara uğratılıp açıldı. Kasadan 500 TL nakit para, bin 509 TL değerinde sigara ile muhtelif markalarda 8 şişe bira, 12 paket cips, 9 adet enerji içeceği sirkat edildi.

Sedef BOŞNAK
Gazimağusa’nın Kali Land bölgesinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Ömer Tatlı’nın yaptığı Tatlı 4 isimli market, iki ayrı günde toplam üç kez kasti hasara uğratılıp açıldı. Marketin kasasından 500 TL nakit para, bin 509 TL değerinde sigara, muhtelif markalarda 8 şişe bira,

12 paket cips, 9 adet enerji içeceği sirkat edildi.
15 ile 18 yaş arasındaki 6 çocuk “dükkân açma”, “sirkat” ve “kasti hasar” suçundan polisin yaptığı titiz araştırma ve soruşturma sonucu yakalandı.

 

Meseleyle ilgili F. K. (17), Ö. O. (16), O. A. (16), E. K. (15) Gazimağusa’da, ikiz olan C. S. (18) ile C. S. (18) ise Yedikonuk’ta tespit edilerek tutuklandı ve dün sabah mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine tahkikat amaçlı 3’er gün tutukluluk emri temin edildi.
 

4’ü gözetledi 2’si içeriye girdi
Dünkü tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meseleyle ilgili olguları aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Mahir Türe’yi yeminli şahadete çağırdı.


Tanık polis Mahir Türe, yaptığı araştırma ve soruşturma sonucu zanlıların “dükkân açma”, “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından methaldar olduklarını belirtti ve mahkemeye olayla ilgili bilgi verdi.


Mahir Türe, 4 Ekim 2016’da saat 04.10’da Gazimağusa’nın Kali Land bölgesinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Ömer Tatlı’nın yaptığı Tatlı 4 isimli işyerine, zanlı F. K. ile O. A.’nın gözetmenlik yardımıyla, zanlı Ö. O. ve E. K.’nin konu market içerisine girdiğini söyledi.
Zanlı Ö. O. ve E. K.’nin konu işyerinin kuzeye bakan manav bölümünün kapısını, elleriyle zorlayıp kasıtlı olarak hasara uğratıp açtıktan sonra market içerisine girdiklerini anlatan tanık polis, adı edilen kişilerin marketin buzdolabı ve reyonlarında muhafaza edilen muhtelif markalardaki 8 şişe birayı, 8 paket çipsi, 5 adet enerji içeceğini sirkat ettiğini ve aynı yerden çıkış yaptıklarını anlattı.

 

Bir saat arayla iki kez dükkâna girdiler
Tanık polis aynı işyerinin, 4 Ekim 2016 tarihinde bir saat arayla iki kez açıldığına vurgu yaparak 4 zanlıya baş harfleri C. S. olan ikizlerin de katılarak, tüm zanlıların aynı işyerine tekrardan girme planı yaptığını sözlerine ekledi.


Zanlı Ö. O. ile E. K.’nin, saat 03.30’da diğer zanlıların gözetiminde, marketin manav bölümünün batı kısmında bulunan plastik kaplamalarını sökerek içeriye girdiğini ve içeriden 4 adet cips ile enerji içeceklerini sirkat ettiğini dile getiren tanık polis, şöyle devam etti:
“Zanlılar konu işyerini aynı gün olaydan bir saat sonra saat 04.30’da da açtı. Ö. O. ile E. K., bu kez, konu marketin kuzeye bakan elektrikli ana giriş kapısını olay yerinde buldukları demir boru ile hasara uğratıp açtı ve sigara reyonundaki bin 509 TL değerindeki muhtelif markalardaki sigaralar ile kasadaki 500 TL nakit parayı sirkat ettiler.”
İncelediği kamera görüntülerinden zanlıların eşkâlini tespit ettiğine dikkat çeken tanık polis, eşkâl tespiti sonrasında, olay saatine yönelik olarak baz istasyonlarını inceleyerek zanlıların kimliklerine ulaştığını söyledi.


Zanlı F. K., Ö. O., O. A. ve E. K.’yi önceki gün Gazimağusa’da, ikizleri de dün Yedikonuk’ta tespit edip mahkeme emriyle tutukladığını kaydeden tanık polis, henüz yeni başladığı tahkikatını tamamlayabilmek için mahkemeden süre talep etti.


Tanık polis ayrıca, zanlıların sirkat ettiği paraları harcadıklarını belirttikten sonra, zanlı F. K., Ö. O., O. A. ve ikizlerin birinin polise ifade vererek suçlarını kabul ettiğini de sözlerine ekledi.


Zanlılardan C. S.: Haberimiz yok
Söz verilmesi üzerine konuşan ikizlerden C. S., “Olayla alakamız yok. Arkadaşlar dükkâna girdikten sonra yanımıza geldi. Biz durakta bekledik. Bize sigara verdiler ve ayrıldılar” diye kendilerini savundu.


Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, tahkikatın selameti açısından zanlıların tutukluluklarının elzem olduğuna kanaat getirdi ve zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.