1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYNİKOLALILAR PİKNİĞİNDE BULUŞALIM
AYNİKOLALILAR PİKNİĞİNDE BULUŞALIM

AYNİKOLALILAR PİKNİĞİNDE BULUŞALIM

KKTC plakalı otobüslerin Güney Kıbrıs’a yönelik hizmet veremediğini ileri sürerek;

A+A-

KKTC plakalı otobüslerin Güney Kıbrıs’a yönelik hizmet veremediğini ileri sürerek, güneyden otobüs kiralayan Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’a tepkiler sürüyor.

KKTC’de toplu taşımacılık yapan şirket yetkililerinin Girne Belediyesi’nin yaşlılara yönelik olarak düzenlediği Larnaka Hala Sultan Tekkesi ziyaretinde Güney Kıbrıs plakalı otobüsleri kiralamasına kızgınlığı sürüyor.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın, “KKTC otobüslerinin Güney Kıbrıs’a yönelik hizmet veremediğini ileri sürerek, bu nedenle Güney’den otobüs kiralamak zorunda kaldıkları” iddiasına, Göçmen Nakliyat Direktörü Hasan Kırmızı ile Debreli Şirketi Direktörü Salahi Debreli’den yanıt geldi.

Hasan Kırmızı ile Salahi Debreli, bu yıl Aynikolalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 6 Ekim’de ikincisi düzenlenecek ve Esentepe’den hareket edecek otobüslerle gidilecek olan Aynikolalılar Pikniği’ne Sümer Aygın’ı da davet etti. Hasan Kırmızı KKTC plakalı otobüslerinin Trodos’ta, Salahi Debreli ise Aynikola’da çekilmiş görüntülerini paylaştı.

Debreli, KKTC plakası bulunan ve toplu taşımacılıkta kullanılan 12 aracın sorun yaşamadan Güney Kıbrıs’a geçebildiğini belirterek, bunların 7’sinin otobüs, 5 tanesinin ise minibüs olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki bayramda Güney Kıbrıs’taki Kukla panayırına katılacaklarını belirten Debreli, bugün (28 Eylül) kendi otobüsleriyle Çayönü’nden, Baf’ın Poli köyüne gideceklerini söyledi.

Salahi Debreli, Güney Kıbrıs’a gelen Türkiye takımlarının maçlarına KKTC’den giden taraftarları da kendi otobüsleriyle taşıdıklarına dikkat çekti.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.