1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AYRIMCILIK ŞİKAYETLERİNİN YÜZDE 3’Ü KIBRISLI TÜRKLERDEN
AYRIMCILIK ŞİKAYETLERİNİN YÜZDE 3’Ü KIBRISLI TÜRKLERDEN

AYRIMCILIK ŞİKAYETLERİNİN YÜZDE 3’Ü KIBRISLI TÜRKLERDEN

EŞİTLİK DAİRESİ… AYRIMCILIK ŞİKAYETLERİNİN YÜZDE 3’Ü KIBRISLI TÜRKLERDEN

A+A-

Rum Eşitlik Dairesi’ne 2012 yılında yapılan “ayrımcılık” şikayetlerinin yüzde 3’lük kesiminin Kıbrıslı Türkler tarafından yapıldığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Eşitlik Dairesi’nin 2012 ve öncesini kapsayan şikayetlere ilişkin rakamları açıkladığını, buna göre 2012 yılında cinsel ve diğer ayrımcılık şikayetlerinin sayısının 106 olduğunu yazdı.

Habere göre, 2012 yılında şikayetlerin yüzde 74’ü kamu, yüzde 23’ü ise özel sektör aleyhine gerçekleşirken; yüzde 64’ü Kıbrıslı Rum, yüzde 25’i AB ülkesi vatandaşları, yüzde 4’ü üçüncü ülke vatandaşları ve yüzde 3’ü ise Kıbrıslı Türklerden geldi.

Habere göre şikayetlerin yüzde 43’ü cinsiyet ayrımcılığı, yüzde 25’i sakatlık sebebiyle ayrımcılık ve yüzde 21’i ise ulusal köken ayrımcılığı  gerekçesiyle yapılırken, cinsiyet ayrımcılığı şikayetlerinin yüzde 84’ü kadınlar tarafından yapıldı.

Kadınların ayrımcılığa maruz kalmalarının başlıca nedeni ise hamilelik ve doğum sebebiyle yapılan ayrımcılık olarak kayda geçerken, Nisan 2004’ten 2012 yılının sonuna kadar söz konusu kuruma toplam 867 şikayet yapıldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.