1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “AYSUN KAHRAMAN – UYANIŞ SENFONİSİ” KONSERİ
“AYSUN KAHRAMAN – UYANIŞ SENFONİSİ” KONSERİ

“AYSUN KAHRAMAN – UYANIŞ SENFONİSİ” KONSERİ

“AYSUN KAHRAMAN – UYANIŞ SENFONİSİ” KONSERİ

A+A-

ÇUKUROVA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NIN KATILIMIYLA SALAMİS ANTİK TİYATRO’DAN KIBRIS MÜZİKLERİ YÜKSELECEK

Lefkoşa, 21 Haziran 15 (T.A.K): Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 19.’sunu düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, yarın akşam saat 21:30’da Salamis Antik Tiyatro’da Aysun Kahraman – Uyanış Senfonisi” konseri ile devam edecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Namık Kemal Meydanı’nda Yüksek Sadakat Grubu’nun konseri ile açılan festival, yarın akşam Kıbrıs müziğinin yerel düzeyde en büyük prodüksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Kıbrıslı Türk bestecisi Aysun Kahraman’ın eserleri, Şef Chris Byars’ın notasyon ve orkestrasyonu, çok sayıda yerli müzisyenin katkıları ve Türkiye’den Çukurova Senfoni Orkestrası’nın katılımıyla 64 müzisyen tarafından çalınacak.

FESTİVALDE BU HAFTA ÜNLÜLER GEÇİDİ VAR

Bu yıl, 18 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında birbirinden kaliteli etkinliklere ev sahipliği yapacak Salamis Antik Tiyatro’da bu hafta ünlüler geçidi olacak. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali’ni dünya çapında saygın bir noktaya getiren çok sayıda yabancı ve yerel izleyici, 23 Haziran’da Bülent Ortaçgil-Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demirciler, 25 Haziran’da Cristina Branco, 26 Haziran’da Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu etkinlikleri ile keyifli saatler yaşayacak.

Festivalin devamında ise, 29 Haziran’da Muammer Ketencoğlu Balkan Yolculuğu, 30 Haziran’da Zara, 2 Temmuz’da Burhan Öcal ve İstanbul Oriental Ensemble, 5 Temmuz’da Hüseyin Kırmızı Project, 7 Temmuz’da Gökhan Türkmen ve 9 Temmuz’da Lara Fabian; Salamis Antik Tiyatro’da saat 21:30’da sahneye çıkacak.

Etkinlik biletleri; Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne Deniz plazalardan ve Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden alınabilir. Ayrıca tüm etkinlikleri kapsayan kombine biletler 120 TL fiyatla satılıyor. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 05 00 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.