1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AZİZ GÜRPINAR’IN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI...
AZİZ GÜRPINAR’IN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI...

AZİZ GÜRPINAR’IN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI...

Gürpınar, Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanan 3 Mayıs’ın demokratik bir toplum hayatı için özgür basının ne kadar önemli olduğunu hatırlamaya vesile olan önemli bir gün olduğunu bildirdi.

A+A-

“DEMOKRATİK BİR TOPLUM HAYATI İÇİN,ÖZGÜR BASININ NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU HATIRLAMAYA VESİLE OLAN ÖNEMLİ BİR GÜN”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanan 3 Mayıs’ın demokratik bir toplum hayatı için özgür basının ne kadar önemli olduğunu hatırlamaya vesile olan önemli bir gün olduğunu bildirdi.

Gürpınar yayımladığı mesajda, çalışma yaşamını denetleyen Bakanlık olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın,  basın sektöründe çalışanların sıkıntılarını çok yakından takip ettiğini, Basın İş Yasası’nın etkin olarak uygulanması hususundaki  haklı taleplerine hassasiyetle yaklaştığını açıkladı.

Basın çalışanlarına daha özgür, daha demokratik bir çalışma ortamı yaratılmasının, basın emekçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin, basın özgürlüğüyle doğrudan ilişkili olduğunu kaydeden Gürpınar, ülkede basın çalışanlarının sosyal güvenlik hakkının tam olarak  sağlanması için, bakanlığın başlatmış olduğu denetim programının devam ettiğini hatırlattı.

Gürpınar “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak Basın İş Yasası’nın daha etkin uygulanması için ilgili sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle, basın sektörüne yönelik  çalışmalarımız sürdürülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Tüm basın yayın kuruluşları ve basın mensuplarının, görevlerini duyarlı bir şekilde yerine getirdikleri için takdir ve teşekkür ettiğini belirten Gürpınar, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.