1. HABERLER

  2. SPOR

  3. AZİZ YILDIRIM ''G.SARAY'LILAR'IN ADAYIMISIN?''
AZİZ YILDIRIM ''G.SARAY'LILAR'IN ADAYIMISIN?''

AZİZ YILDIRIM ''G.SARAY'LILAR'IN ADAYIMISIN?''

F.Bahçe başkanı Aziz Yıldırım Genel Kurul öncesi basın karşısına çıktı.

A+A-

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları: 

15 yıllık başkanlığım içinde hiç bir kongre öncesinde hiç bir F.Bahçeli adaya bel atından vurmadım. Yinede yapmayacağım. Bana yapılan suçlamalara cevap vereceğim.

Aziz Yıldırım neden aday oldu?

Öncelikle bunu açıklayacağım. Kongreye katılacak olan F.Bahçelilere teşekkür ederim. Benim görev sürem 3 Temmuzdur. Bu sürecin tüm lekeleri F.Bahçenin üzerinden temizlenmeden bizim görevimiz bitmez. Benim taraftarım Saraçoğlunda ve Çağlayanda nöbet tutanlardır. Bu seçim F.Bahçe camiasına yapılan bir dayatmadır. Bu sadece bir seçim değildir F.Bahçe'nın 3 Temmuzla yüzleşmesidir. Bu yüzden adayım.

Adayların söylem ve projelerini izledim. Seçim oylarına F.Bahçeyi alet etmeden nasıl yaptıklarını görmek istedim. Gözlerini kırpmadan yalan söylediler. Bize tekrar F.Bahçe'nin ne kadar büyük olduğunu hatırlatmak kaldı.

F.Bahçe'ye ait hiç bir tesise gidemeyenler beni kötülüyorlar. Topuk yaylasının herkese hizmet edebildiğini göremediler. F.Bahçe başkanlarının bile yoğunluk nedeniyle giremediği tesislere çamur atıp seçim malzemesi yaptılar. Eğitim için yaptığımız projelere ağızınızı açamazsınız. F.Bahçe YÖK'ten karar çıktıktan sonra 25 milyon doları nerden bulacak deniliyor. Eğer bu parayı F.Bahçe bulumazsa kendi arasında halleder. F.Bahçe'nin parayı bulma gücü sonsuzdur.

Üniversitenin parası hazır. Devletle olan ilişkimiz yürütülmektedir. 2014 yılında F.Bahçe Üniversitesinin ilk adımları atılacaktır. Kayışdağındaki kolejin yanında yapılacaktır. F.Bahçenin kolejinden mezun olanlar F.Bahçeliler bu üniversitede okuyacaklar. Şimdiden hayırlı olsun.

Eğitim seçim malzemesi yapılamaz aynı din gibi.

2015'te yapılacak seçimlere bir madde koyacağım. Kardeşimin Kurtköyde yaptığı 8 tane villayı kulübe tesis ettik. Sporcular kalsın diye. Bu olay sürekli suistimal edildi. F.Bahçe'nin ne masrafı varsa bu çeki alacağım ve kongreye sunacağım. Satılsın mı devam mı edilsin diye. Bunun sözünü veriyorum. Beni kirli emellerine bulaştıramadıkları için basit şeylerle suçluyorlar.

F.Bahçe'nin büyük rakamlarla borcu var deniliyor. Bunun karşılığında neler var kimse görmüyor. Getiri olarak Fenerium'un değeri 300 trilyon. Yalan söyleyemezsiniz biz hileye hurdaya giremeyiz. Bunların zihniyeti karalama olduğundan her şeyi söylüyorlar. F.Bahçe kulübünün finansal durumu kötü niyetli insanlar yüzünden kötü gibi gösteriliyor. F.Bahçe'nin 87 milyon dolar banka 100 milyon dolar borcu vardır 277 milyon dolar borcu vardır. Bazı şeyler düşülünce sadece F.Bahçe'nin 200 milyon dolar borcu vardır.

F.Bahçe halkın takımı. TUSİAD'a ihtiyacı yoktur. Hiç kimseye borçlandırılamaz. Kimsenin seçtiği zenginlere borçlandırılamaz. 98 yılında geldiğimde F.Bahçe'ye zengin başkan ve yönetici aranmayacak dedim.

Demokratikleşme TUSİAD üyeligiyle olmaz 1 milyon üye ile olur. 3 Temmuzların bir daha yaşanmaması için bunları yapmamız gerekir. Kongreden sonra devam edersek tüzük çalışması yapacağız. Üyelerle birlikte yeni tüzük yapıp o şekilde yöneteceğiz.

Mahkemelere sözüm F.Bahçe'yi zorda bırakacak kararlar almayın. Pendikte bir projemiz var stadı oraya taşıyacağız diye. Öyle birşey olamaz stad burada kalacak. Pendikte tüm sporcuların yer alacağı bir tesis yapmak, altyapıları oraya taşımak amacımız. Orayı F.Bahçe'nin yeni tesisleri olarak görüyoruz. Görüşmeler devam ediyor.

Fenerland projesi bu bizim değil rahmetli başkan Hasan Özaydın'ın projesi. Burası İstinye Park'a benzeyen bir tesis kurmak istiyorlar. Bizde buranın imarı için uğraşıyoruz.  Bu tesiste sadece kulübün üyelerinin kullanacağı lokantalar ve havuzlar olacak. Ali Koç ve Ferit Şahenk ile yat kulübü hakkında konuştum ve burası tam bir kompleks olacak ve F.Bahçe'ye gelir getirecek. 

Banka kurmak istiyoruz. F.Bahçe için bu projeyi yapacağız. Finansal işlemleri yapacak dünya çapında hizmet verecek bir durum. Bunlar seçim projesi değildir bunlar F.Bahçe'nin projeleridir geleceğidir.

Biz yarın kaybedebiliriz ama bu projeler F.Bahçe adına yapılmalıdır.

98 yılındaki zihniyete geri dönmek istiyorlar. Tüm başkan adaylarını tebrik ediyorum. Kimler F.Bahçe'ye başkan olur diye sordum. Bu iki yüzlü insanlar olamaz. Ben hastanedeyken yanımda Aydınlar vardı ve ona bunu söyledim. F.Bahçe şike yapmamıştır F.Bahçe üzerine bir oyun oynanmaktadır. Yalnız Aydınlar savcılarla görüştükten sonra durum çok vahim dedi. Belge bilgi birşey yokken kendisi buna inandırdı. Ya da inandırıldı. Süreci yalnış yönetti. Bize inansaydı durum bu hallere gelmezdi. Kendisine bazı sorular sormak istiyorum.

2010-2011 şampiyonu kimdir? 

F.Bahçe 2010-2011 sezonunda şike yapmış mıdır?

Başbakan size F.Bahçe şike yaptı mı diye sorduğunda siz ne cevap verdiniz?

Biz bu soruları yargılamak için sormuyoruz öğrenmek için soruyoruz. 

Puan sileceğiz diye UEFA'ya sordugunda sizin imzanız gerekir yanıtı alıyor. Genel Sekreter G.Saraylı Ebru Köksal ile 58.maddenin değiştirilmesi için uğraşıyorlar. Bende bu maddenin değişmemesi için Metris'ten yazı yazıyorum.

Mehmet Ali Aydınlar'a soruyoruz. Varsayım olarak Aydınlar F.Bahçe'ye başkan seçilirse F.Bahçe'nin kupasını Trabzonspor'a verecekmisiniz? Puan silecekmisiniz?  F.Bahçe'nin maçlarına gelmemene rağmen rakip takımın kutlamalarında onur konuğu  olmanı nasıl açıklayacaksın? Seni F.Bahçelilerin değil G.Saraylıların desteklemesini nasıl  buluyorsun? G.Saraylıların F.Bahçe başkan adayımısın? Eski arkadaşların Lütfi Arıboğan, Mehmet Helvacı ve Ebru Köksal'ı da listene alacakmısın? Federasyonda yaptığın gibi F.Bahçe'yi G.Saray'a katacakmısın? Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen'e kozmik odadaki belgeleri nasıl gösterdin? Kozmik oda senin evin mi? Şike yaptığını düşündüğün futbolcuların yüzüne nasıl bakacaksın? Sayın Aydınlar, İbrahim Akın'a yapmadığı şikeyi itiraf etmesi durumunda lisans konusunda yardımcı olacağını söyledin mi? Bunları açıklamasını istiyoruz. Eğer şike yok derse kalkar kendisini alkışlarım.

Mehmet Ali Bey F.Bahçe'yi çok seviyor öyle bir seviyor ki. 98 yılına kadar F.Bahçenin bir sürü grubu vardı. Başkan olabilmek için bu grupların onayına ihtiyac vardı. Ben başkan adayı olurken Aziz Yılmazla buluştum. Benden 1 milyon dolar istedi biz kabul etmedik. Sonra Kadıköy grubuyla Kazım Bayülgen ile konuştuk 500 bin dolar verdik. Şimdi Aydınların grubunda seçim hazırlığı yapıyor. Bunlar F.Bahçeli değil ceplerini doldurmak istiyorlar.

O zaman pazarlıklarıyla o yönetimi bana sattılar. M.Ali Aydınlar Aziz Yılmaz seni tehdit etti mi? Para istedi mi? Bu kulübe onları başına bela etmeye hakkın varmı? F.Bahçe 98 yılına geri dönerse kaybeder.

Aydınlar benim sözlerimi yalnış anladı. Yaşadığı evlat acısında biz onu yalnız bırakmadık ama o bizi kötü günümüzde yalnız bıraktı dedik. Bizim Acıbadem ile işbirliği yapmamızı istedik. M.Ali Aydınların sıkıntısı var dediler hepsine Voleybolu ona teslim ettik. F.Bahçe'nin gücüyle Avrupaya gittiler. Sadece insanlar katkı yapar esas güç F.Bahçe'nindir.

Acıbadem kadın voleybol takımı Avrupa'da şampiyon oldu. TFF'deki görevi nedeniyle Aydınlar ile yollarımızı ayırmaya karar verdik. F.Bahçe 102 bin liralık kombine parasını Aydınlar geri almış. 800 bin lirayı oyunculara verdiği parayı toplamda 1 trilyon lirayı F.Bahçe'den tahsis etmiş. İşte F.Bahçe'yi bu kadar seviyor.

Daha hiç birşey ortada yokken etik kurulu kararı ortaya çıktı. Ve UEFA'da polis fezlekesi ile işler yürüdü. Etik kurulu kararı sonrasında bizimle konuştular ve kararların bazılarını değiştirdiler. Eğer F.Bahçe şike yaptıysa neden küme düşürmediniz? 19 maçı üç oyuncu ile mi yaptık? Daha fazla konuşmak istemiyorum bu konuda.

F.Bahçe taraftarı kongre üyesi şahsiyetlidir, para karşılığında ruhunu satmaz. Bunlar bunları anlamazlar. Ben onların yerinde olsam bunları yaptılar derdim. Gazetelere ilan veriyorlar. Para gazetelere gidiyor. F.Bahçe yerine.

Acıbadem'den arıyorlar bir bayanı hastane listesinden. Oy ismetek için. Eren diye. Meğersem o 4 yaşındaki çocukmuş. G.Saraylıları bile arıyorlar M.Ali Bey'e oy istemek için.

F.Bahçe bir asırdır ve yıkılması zordur. Bu kongre herkese hayırlı olsun. Kime oy atarsanız atın kongreye katılın. 10 bin kişinin geldiği bir kongre yapalım. O güzel Ülker salonunda. G.Saray, Beşiktaş yapamaz. Biz hep ilkleri yaptık. 2006'da biz şampiyon olsaydık bizi 4-5 sene tutamazlardı. 2010-2011'de iyi takım kurduk bizi yine gönderdiler Metris'e.

F.Bahçe 98 yılına dönmesin. Bunun en büyük suçlusu TFF eski başkanı Aydınlardır. Süreci buraya kadar o getirmiştir.

Aziz Yıldırım F.Bahçeli olmak için değil F.Bahçeli ölmek için burdadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.