1. HABERLER

  2. SPOR

  3. AZİZ YILDIRIM: UEFA ÇATIRDAYACAK
AZİZ YILDIRIM: UEFA ÇATIRDAYACAK

AZİZ YILDIRIM: UEFA ÇATIRDAYACAK

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, basın toplantısında konuştu.

A+A-

Aziz Yıldırım toplantıda ilk sözü alarak toplantıya şu şekilde başladı; "Medya mensubu arkadaşlarım, değerli Fenerbahçeli'ler hepiniz hoşgeldiniz. Konuşma, UEFA,Türkiye Ligi hakkında olacaktır. Bugün basında ve twitter'da yanlış anlamda ifadeler kullanılıyor. Talat Bey kısa bir bilgi verecek".

'TOPLANTIYA MÜDAHELE OLMADI'

Yıldırım'dan sonra konuşmaya başlayan Talat Yılmaz: "Aziz Türk Milleti, raslantı denilmesi zor olaylar peş peşe geliyor. Asliye 5. hukuk mahkemesi kararıyla karşı karşıya kaldık. Bu karar kasıt peşinde olanlar tarafından yanlış yorumlanıyor. Maalesef Fenerbahçe saat 12'de polis tarafından baskına uğramış gibi gösteriliyor. Dava kararını tebliğde bulunmak için icra müdürü 4 tane sivil polis arkadaşımız kulübe gelmiştir. Başkanın yapacağı toplantıya bir müdahele değildir." diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM: 'TESLİM OLMAYACAĞIM'

"Ben Fenerbahçe için çok şey yaptım. Çok hata da yapmışımdır. Fenerbahçe'yi hiçbir zaman siyasete bulaştırmadım. Hiçbir zaman parti mitinglerimde şov yapmadım. Şahsi menfaat sağlamadım. Kendi taraftarımı hiç dolandırmadım. Fenerbahçe Türkiye Cumhuriyeti ve Kuvay'- Milliye'dir. Hapis yattım, yine yatabilirim ancak teslim olmayacağım. Fenerbahçe'yi hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz. Büyük Türkiye'nin gerçeği Fenerbahçe'dir. Benim göreceğim zarar belli, yargıtay bir karar verecek. Fenerbahçe'ye vurulacak olan karalamalar bizi üzer. 

'SUSTUK...'

Şahıslarla ilgili hiçbir sorunumuz yok. 2011'deki dava ve dava sürecinde yaşadıklarımıza dikkatle bakarsak dinleme kararlarının ardından bir kanun taslağı hazırlandı. Biz bu şekilde yargılandık. Diğer kişiler 'kaos olacak' sözleriyle sürece dahil edilmediler. Bizler kulüplerin zarar görmemesi, kulüp taraftarlarının arasında kavga yaşanmaması için sustuk. Susma hakkımızı kullandık. Kardeş kanı dökülmesin diye hep içimize attık. 16. Ağır Ceza'nın verdiği kararda biz Yargıtay sürecini bekliyoruz. Trabzonspor Başkanı için de başvurduk. Bu gündeme gelmiyor."

'TRABZOSPOR'A EN FAZLA DESTEĞİ BEN VERDİM'

"Trabzonspor'a Mehmet Ali Yılmaz'ı dışarda tutuyorum. Trabzonspor'a en fazla desteği ben verdim. Diğer başkanlarından dahi fazla yardımım oldu.İki yıldır Trabzonspor kin güderek kendi davasını bile iyi anlatamadı. Trabzonspor da bu davanın içinde. Bize karşı yapılan operasyon onlara yansımadı. Trabzonspor Başkanı Sadri Bey, mahkemede gördünüz, bizim sohbetimiz karşısında onların bize yaptığı tavır ve hareketleri gördünüz." 

'YENİ TRABZONZPOR BAŞKANI AGRESİFLEŞTİ'

"Yeni bir başkan geldi, agresifleşti. Biz agresif olmamasını düşündüğümüz için cevap vermedik. Ona bir sorum var. Geçen kulüpler birliği toplantısında agresif, ahlak, etik, delilkanlılık kelimesini söylüyor. Bu insan için güzel özelliklerdir, tabii böyle davranırsanız. Bu toplantıda Sivasspor kulübü başkanı Mecnun Odyakmaz, şike süreciyle ilgili olarak kendisine ne anlattı ve ne sordu. Bunu açıklasın. O açıklamazsa ben  basın toplantısı ya da yazılı bir şekilde açıklarım" ifadesini kullandı." 

'RECEP ÖZCAN KİMDİR, AÇIKLAYALIM'

"Dün 5. Asliye'de alınan karar ve kulübe yapılmak istenenler, 11 tane daha dava açmışlar. Hırsızlık yapılıyor bütün kamuoyu seyrediyor. Recep Özcan kimdir, bunu anlatalım. Kendisini kulüpten ihraç ettik. Kendisi Ali Şen döneminde görev almış, müsteşarlık yapmış bir zat. Haluk Ulusoy döneminde Disiplin Kurulu'nda görev almış. Kendisi ile ilgili bir hakime rüşvet suçlaması var. 2006-2007-2008 yıllarında suç işlemek sebebiyle örgüt kurmak, görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla gözaltına alınmış. 20/03 /2008 tarihinde tutuklanmış. Sonra da 5 ay sonra tahliye edilmiş. Davaları şu an devam ediyor.Bu suç örgütünde oğlu da var o da ceza almış. Bizi suçlayan insanın biraz temiz olması lazım. Biz Fenerbahçe için yargılanıyoruz. Bir kişi daha var, Sakaryaspor'da da gitmiş çalışmış, orada da uygunsuz işler yapıyor. Şahin Uluğ diye bir isim var. Fenerbahçe kongre üyesi de değil. Petrolofisinde bazı şeyler yapmış. 

'HAKİME VE SAVCIYA RÜŞVET VERMEYE ALIŞTIĞI İÇİN...'

"Hakime ve savcıya rüşvet vermeye alıştığı için bu tip bir karar aldırdılar bizim için demek ki. Lube Ayar ile Adnan Sezgin arasında yapılan bir görüşmede Adnan Sezgin az ceza alınması için 2007'de girişimlerde bulummuş. Bu arkadaşlar bizim hakkımızda şikayet ediyorlar. Bugün iki tane polis geliyor. Zaten mahkeme tebligat yapmış. Türkiye'deki yargı sisteminin ne kadar ekseni kaydığını görüyoruz. Aziz Yıldırım ancak genel kurul kararı ile gider. Fenerbahçeliyiz diyorlar hakaret ediyorlar. Kongre üyelerine güvenmeyip mahkeme kararı ile yapıyorlar."

'MÜFETTİŞ RAPORUNDA DEMOKRASİ GÖREMİYORUZ'

"UEFA'da gittik savunma yaptık. İlk ben konuştum, şunu söyledim; 'Biz batıda demokrasi olduğuna inanıyorduk ve savunma yapmaya geldik, biz burada müfettiş raporunda demokrasi göremiyoruz. Biz bu konudan rahatsızız, bizi özel mahkemlelerin verdiği kararla yargılıyorsunuz' dedik. Disiplin Kurulu'nun verdiği kararda en önemli şey kulüplerle kişilerin ayrılmasıdır. Sayın Başbakan da bunu söyledi.Ben hapisten buna karşı çıktım. Şahısların ve kulüplerin ayrılmayacağını söyleyen bizdik. Bunu UEFA da söylüyordu. Şimdi tam tersini yapıyor." 

'TFF ALDIĞI KARARIN ARKASINDA DURSUN YETER'

"Kulübe esas cezayı UEFA veriyor. 3 Temmuz olayı UEFA'da da devam ediyor.Sizin suçsuz olduğunuza inanmak istemiyorlar. Ben para vermişim, tape vermişim diye gösterin suçlamaları kabul edeceğiz dedik. Haberleri yok, dosyayı okumamışlar. Şimdi biz yukarıdaki insanlara sorduruyoruz 'Neden biz hapisteyken yargıtay kararı sonuçlanmadan bu kararı aldınız diye' bizim üzerimizde baskı var' bunu söyleyen Infantino, Platini. Bu baskıyı kısa zaman içerisinde kimin yaptığını söyleyeceklerini belirttiler.  Bazı kulüpler ve uzantılarının bunu yaptığını biliyoruz. TFF gittiğinde evrak göndermek istedik. TFF gönderemedi. Aldıkları kararın arkasında dursun TFF yeter."

'HANİ NEREDE BU ÇANTA'

"Bu 3 Temmuz olayı etik kurulunda ham dökümanları alıp suçladılar. Hepimiz suçlandık. Butün konuları hapishanede anlattık. Emenike olayı, hani nerede bu çanta? Trabzon'un teşvik gönderdiğine dair iddia var. Mahkeme bunu sormuyor. Etik ve Disiplin Kurulu ile konuştuğumuzda savunma yaptık. Disiplin Kurulu sportif ceza vermesi gerekirken başka ceza verdi. Oylama yapıyorlar, 6-1 Şekip bey lehine çıkıyor. Sonra konuşuyorlar Şekip Bey'in aleyhine çıkıyor. Bu insanlar da vicdan yok mu"

'F.BAHÇE SUÇ İŞLEMİŞSE KÜME DÜŞÜRÜN'

"TFF bu kararı alırken seviyorum sevmiyorum diye mi alıyor.  F.Bahçe suç işlemişse Fenerbahçe'yi küme düşürürsünüz. Bu şike davası değil, bu bir operasyondur. Bu bir Türkiye gerçeğidir. Buca maçı ne oldu, 5-3 skoru biliyordunuz. Neden yazmıyorsunuz.  Türk sporu yargılanıyor. Bütün baskıları Türk sporu içinde olan insanlar yapıyor. Ama Tahkim Kurulu ve Disiplin Kurulu'nda çok iyi bir savunma yapıldı. Biz orada suçsuz olduğumuzu ifade ettik. Bizi yalan söylediğimizi iddia ederek cezalandırıyorlar. Tahkimde de çok iyi savunma yapacağız. Bir uçak gideceğiz, elimizden geleni yapacağız. Beş maç ile suçlanıyoruz. Gençlerbirliğ, Karabük, Sivas, İbb ve Ankaragücü maçından suçluyorlar. Hepsi de çok basit savunulacak maçlardır. Ben Yargıtay'ın kararını bekliyorum. Ne konuştuysam onların kaydını istedim"

'BİZ ŞİKE YAPMADIK'

"Ali Yıldırım, 2011' de karar alıyorlar. 21'inde kayıt 24'üne atıfta bulunuyorlar. Biz şike yapmadık. En temiz biziz diyenden daha da temiziz. Ezbere konuşmuyorum, herkes bilsin. Ne söylediğimi biliyorum, farkındayım. Tahkim ve Displin Kurulu kararlarında baskı yapılmıştır. Bunların hepsini konuşacağız. UEFA'da dava var Şenes Erzik konuşmuyor, Yıldırım Demirören konuşmuyor. Kim konuşacak? "Ben bu kararları aldım, arkasındayım." diyecek kimse yok mu?"

'INFANTINO'NUN YAZISI VAR'

"Infantino'nun Fenerbahçe 1 sene gitmezse başka bir uygulama yapmayacağız yazısı var. TFF ile kendi aralarında nasıl bir anlaşma yaptılar? TFF'nin çıkıp "Söz verdin" demesi gerekmez mi? Vatan gazetesindeki yazı tam bir sabote. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı öyle bir şey söyler mi? TFF Başkanın gazetesinde yayınlanıyor. Çıkıp konuşsunlar. Bu dava Beşiktaş ve Fenerbahçe davası değil. Türk futbolunun davası. Steau Bükreş parayı veriyor. Alan aldım veren verdim diyor ceza verilmiyor. Egemen Bağış sayın bakanın söylediği sözler çok düşündürüdür. Bizi üzmüştür. Bu operasyon kelimesinin ne kadar doğru olduğunu gördük"  

ETİK KURULU'NU TEHDİT ETTİLER'

"Etik Kurulu toplantı yapıyor.  Aziz Yıldırım'a ceza veremezsiniz diye etik kurulunu otelde biri tehdit ediyor, kim bu araştırın! Yargılama yapılmadan olaylar bu hale geldi. Zaman içerisinde çözülecektir. Bir başkanın UEFA kararlarını başlamadan bilmesi gibi yeni bir olay daha duymuş olduk. Herkes bilgi sahibi olabiliyor demek ki orada ancak biz bilgi sahibi olamıyoruz. Demek onların bilgi alabilecek bir teşkilatları var. Ben rüşvet aldığına dair hakimin bir ifade kullanmadım. Daha önce rüşvet vermeye çalışmışlar. Bunu anlatmaya çalıştımFenerbahçe'nin haklı olduğu bu davadan hakllı bir şekilde çıkmasıdır. Fikret Bey ile hiç siyasi boyutunu konuşmadık. Ülke menfattini benim açıklamamla ilgili olarak mahkeme başkanına 'Git Plantini'ye sor dedim'. Konu 2020 ile ilgili. Bunları bizim söylememiz gereksiz. Kararı aldıranlar söylesin, çok gizli bir şey değil. 2020 hedefi konusunda sıkıntı olacaktı, kaldırın dediler biz de kaldırdık. Gerekirse yine de alırız, burada medyanın rolu çok büyük, bütün gazete küpürleri her şey var."

'SİYAH ENFORMASYON YAPTILAR'

"Bütün gazete küpürleri her şey var, devamlı size siyah enformasyon yaptılar. Siz de bunları yaptınız. Biz direkt olarak suçlu olduk, bunu siz yaptınız. Benim resmimi bastınız! Benim gibi resmi olanlar hiç yok mu, lokantada yemek yerken. Sizin patronlarının resmini bastınız mı, bir biz mi kamuoyuna mal olduk"

'SEN OLSAN DEMİRÖREN'E TEŞEKKÜR EDER MİSİN'

"Bir basın mensubunun Yıldırım Demirören'in 'süreçteki rolüm nedeniyle teşekkür bekliyorum' şeklindeki açıklaması üzerine; "Demirören'e teşekkür etmem gerekiyor mu? Sen olsan eder misin? UEFA, şikede diğer muhattapların savunmasını almadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısında vatandaş bu liberoyu alacak diyor. Onu konuşturup tapede, madem şike ve teşviği araştırması lazım. Fenerbahçe bu adamı alacak sözünü nasıl söylüyorsun. Sorusunu sorması lazım ama çağırmıyor. Eskişehir'e prim verdi deniliyor. Bu oyuncular çağırılmıyor. Ankaragücü'nde de aynı. UEFA'nın çağırması da biraz abes olur. İleriye dönük plan oalrak devam ediyoruz. Türkiye'de bir yargı var ve yargıtayda dava devam ediyor." 

'UEFA ÇATIRDAYACAK'

"Alınacak karar yeniden yapılandırılacak ya da devam ettirecek. Bugün UEFA, CAS'ta vereceği her karar buraya bağlı kalacak. Yargıtay'ın kararı yol haritasını belirleyecek, gündeme taşıyacağız. Ceza 2 yıl, +1'i yaparsan 5 yıl içerisinde verecekler. Biz 1 sene çektik, Tahkimden ümitliyiz. UEFA'nın kendini en zora sokan davasıdır. UEFA çatırdayacak, göreceksiniz. Gazete yalan yazıyor. O yalana inanıp haber yazıyorsunuz. Yalan haber yaptığınız zaman orada önümüze geliyor."

'3 TEMMUZ TESADÜF DEĞİLDİR'

"Yargıtay kararı bittiğinde olumlu olumsuz olsa dahi konuşacağız. Bu davanın içinde 63 kişi var. Her söylediğim 63 kişiyi de bağlıyor, arkada insanlar var. Hayatta başka şey bekleyen insanlar var. Karar belli olsun konuşuruz.Ben hapisteydim, bana gelipte davayı çekin dendi. Şundan dolayı çekilmesi isteniyor demedi. "Ben imzalamıyorum, siz yönetim olarak toplanın gerektiğini görüyorsunuz yapın. 3 Temmuz tesadüf değildir. Dinleme Mahmut Özgener ile konuşurken başlıyor, ben maddi yardımda bulunmak için bir başkana, onu anlatıyorum. Tarih 17 Şubat, gayrı resmi bizi dinliyorlar. Bu dinlemelere göre 6222 çıkmış gibi gözüküyor."

 

Akşam

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.