1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AZMETTİ 8 AYDA 65 KİLO VERDİ
AZMETTİ 8 AYDA 65 KİLO VERDİ

AZMETTİ 8 AYDA 65 KİLO VERDİ

Azmetti 8 ayda 65 kilo verdi.

A+A-

Lefkoşa’da yaşayan 20 yaşındaki Niyazi Erolhan, 135 kilodan 9 ayda 69 kiloya indi. Çevresi tarafından aşırı kiloları nedeni ile alay konusu olduğunu anlatan Erolhan, yaşadığı psikolojik bunalımla bir karar aldığını ve kendi başına araştırarak yaptığı diyetle yaklaşık 9 ay içinde 66 kilo verdi.

Aşırı kilolu ve obezite sorunu olan kişilerin de azmederek kendisi gibi kilo verebileceğini belirten Niyazi Erolhan, aşırı kilolu olan kişilerin kendisini örnek alabileceklerini söyledi. Erolhan, bundan sonraki hedefinin ise fitnes yaparak vücudunu şekillendirmek olduğunu aktardı.

Abbas ELMAS

Çocukluktan beri iştahına karşı koyamayan ve her geçen yıl biraz daha kilo sorunu ile yüz yüze kalan Lefkoşalı 20 yaşındaki Niyazi Erolhan, çevresinin aşırı kilolar nedeniyle kendisiyle dalga geçtiğini ve bundan dolayı azmederek, 9 ay içinde nasıl 66 kilo verdiğini gazetemize anlattı.

Lefkoşa’da ikamet eden 20 yaşındaki Niyazi Erolhan, 2011 yılına kadar aşırı kiloları nedeni ile çevresinin ve akrabalarının kendisiyle dalga geçtiğini, bu nedenle evden çıkamadığını ve 4 duvar arasından sıkışıp kaldığını anlattı. Yaşadığı olumsuzluklar karşısında öz güvenini de kaybettiğini söyleyen Erolhan, öz güveni ile birlikte arkadaş çevremi de kaybettiğini anlattı.

“Evden dışarı utancımdan çıkamıyordum. Her sorunumu kendi içimde yaşıyordum ve dışarıya aktaramıyordum. Sürekli çevrem tarafından alay konusu oluyordum ve benimle dalga geçiyorlardı. Yemeği çok seviyordum ve kendimi yemek yemekten alıkoyamıyordum” ifadelerini kullanan Niyazi Erolhan, lise 3’üncü sınıfta ilen en sevdiği bir arkadaşı tarafından da alay konusu olunca radikal kararlar aldığını aktardı.

“Lise 3 olduğum 2011 yılında en sevdiğim bir arkadaşım tarafından alayedildim. O hiç yapmazdı ve o da yapınca gururuma dokundu. Ailemde olan bir kişi de bana ‘sen aç gözlüsün. Sen yemek yemeden yapamazsın ve hayatta zayıflayamazsın’ diyerek dalga geçti” şeklinde sıkıntılarını anlatan Erolhan, “Ben en çok insanların şık ve fit şekilde giyinmeleri hoşuma gidiyordu ancak, kıyafet almaya gittiğimde dahi kendi bedenime göre kıyafet bulamıyordum. XXXXL kıyafet giyiyordum ve ayakkabı numaram 46 idi” dedi.

Niyazi Erolhan, “Bir gece yatağımda oturup bu yüzden ağladımve kötüye doğru gittiğimin farkındaydım.Git gide sağlığımı kaybetmeye başlamıştım. Kendimi psikolojik olarak da kaybetmeye başlamıştım. Bu olayların üstüne kendi kendime o gece karar verdim. Ve zayıflayarak insanları etkileme kararı aldım” şeklinde konuştu.

Aldığı kararla internette nasıl kilo verebileceğini araştırdığını anlatan Erolhan, yan komşusunun hemşire olduğunu ve onun yardımına baş vurarak sağlıklı kilo nasıl verilir araştırıp uygulamaya başladığını aktardı.

“Yaptığım araştırmanın temeline uyarak ilk etapta yemek öğünlerimi azaltmaya başladım. Önceden makarnayı mayonezli ve ekmekle yerdim, bir yemeği en az 2-3 tabak yerdim, bir somon ekmek yemeden masadan kalkmazdım,fastfood bol miktarda tüketiyordum ve bunun gibi öğünlerle besleniyordum” şeklinde beslenme şeklini anlatan Erolhan, 2011 Ekim ayında diyet ve spor yapmaya başladığını anlattı.

Niyazi Erolhan, “Diyet programını 2011 yılının Ekim ayında uygulamaya başladığım zaman ilk olarak fazla yemek ve öğünleri azalttım. Ben salatayı sevmezdim ama salatayı 1 kaşık ketçapla karıştırarak yemeye başladım. Bunu yapmamdaki amaç da ketçap tatlı olduğu için tok tutuyordu ve salataya lezzet katıyordu. Bu şekilde araştırmalar yaparak, hangi gıdanın kaç kalori olduğunu öğrenerek öğünlerimi günlük 1800 kalori olacak şekilde ayarlayarak diyet yaptım”dedi.

2011 Ekim ayındabaşladığı diyet programından sonra 2012 Şubat ayında bir firmada hamal olarak işe başladığını dile getiren Erolhan, “Buradaki amaç daha fazla ve hızlı hareket ederek kilo vermemi hızlandırmaktı. Diyete başladığım eylül ayında 135 kiloydum. Şubat ayına kadar kilom 115’e inmişti. Şubat ayında çalışmadan sonra 115 kilodan 100 kiloya yani günde bir kilo verdim” şeklinde konuştu.

Niyazi Erolhan, “Yılmadan ve vazgeçmeden çaba sarf ettim. Okuldaki arkadaşlarım artık şaşırmaya başlamıştı verdiğim kilolar karşısında. Hatta arkadaşlarım Şubat tatilimde mideme kelepçe taktırdığımı düşünüp bana bu yönde sorular soruyorlardı. Bu programı sürdürdüm ve her ay kan tahlili yaptırarak kilo verirken sağlığımı da kontrol ettim” dedi.

Babasının kendisine aldığı koşu bandında her akşam 1 saat boyunca yürüyüş ve koşu yaptığını dile getiren Niyazi Erolhan, diyet ve spor programımı yaklaşık 9 ay boyunca devam ettirdiğini ve 9 ayın sonunda 135 kilodan 69 kiloya indiğini söyledi.

“Tabi bukadar erken zamanda bu kadar çok kilo vermem vücudumda sarkmalara neden oldu ve bunu da karın bölgeme estetik yaptırarak yok ettim. Şimdi çok sağlıklıyım ve her gün yediğim yemeklere dikkat ederek diyetimi kontrollü bir şekilde devam ettiriyorum” şeklinde konuşan Erolhan, bundan sonraki hedefim insanlara imkansızı başarabileceklerini kanıtlamak olduğunu kaydetti.

İlerleyen dönemlerde de fitnes sporuna başlayarak daha fit bir vücuda sahip olmayı hedeflediğini de dile getiren Niyazi Erolhan, aşırı kilolu ve obezite sorunu olan kişilere bir örnek olarak kendisi gibi zayıflaya bileceklerini görmelerini istediğini aktardı. Erolhan, “Her insan kendi vücudundan sorumludur ve istedikten sonra her şey yapılabilir. Ben bunun en açık kanıtıyım” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.