1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. B VİTAMİNİ VE BALIK SAÇLARI GÜÇLENDİRİYOR
B VİTAMİNİ VE BALIK SAÇLARI GÜÇLENDİRİYOR

B VİTAMİNİ VE BALIK SAÇLARI GÜÇLENDİRİYOR

B vitamini ve balık saçları güçlendiriyor

A+A-

Uzmanlar, B vitamini ve balığın saç sağlığı açısından çok önemli olduğunu, saçları güçlendirerek büyümesini tetiklediğini söyledi.  
 
Bir çok insanın stres, genetik etkenler nedeniyle saçlarının döküldüğünü belirten İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç sağlığını korumanın püf noktalarını anlattı. Stresten uzak durmanın, sağlıklı yaşam ve sporun saç sağlığını koruduğunu belirten Gülgör, bu şekilde bir hayat tarzını seçen kişilerin saçlarının daha canlı göründüğünü söyledi. B vitaminlerinin saçı kökünden beslediğini ifade eden Gülgör, B vitaminin saçların büyümesini tetiklediğini ifade etti. Gülgör, D vitamini yönünden zengin olan balığın saç yapısını güçlendirdiğini söyledi.
 
  "SAÇ EKTİRENLERİN ÖZ GÜVENİ ARTIYOR"
 
  Stres, saç kıran veya genetik nedenlerle kısma veya tamamen saç dökülmesi olan kişilerin tedavisinin mümkün olduğunu kaydeden Gülgör, "Saç dökülmesinin en sağlıklı ve etkin tedavisi saç ekimidir. Hastane ortamında yapılan saç ekimleri çok olumlu sonuç vermektedir. Saç ektiren kişiler hem güzel bir görünüme kavuşurken, özgüvenleri de artmaktadır. Saç ektiren kişilerin motivasyonu yükselerek, iş ve sosyal hayattaki başarıları da artmaktadır" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.