1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BABA YADİGARI...
BABA YADİGARI...

BABA YADİGARI...

''ölmüş babamdan kaldı'' diyerek mahkum oldu;

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 yılı şubat ayında bir polis ekibinin evinde yaptığı arama sonucu yatak odasındaki yatak altında dokuz milimetre çapında bir adet Walters marka tabanca ve dördü kullanılmış 63 adet canlı mermi ele geçirilen Kuzucuklu Namık Seven’i altı ay hapis cezasma çarptırdı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı karan Başkan Ömer Güran açıkladı.

Başkan Güran öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adma davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.

Güran, 26 Şubat 2013 tarihinde sanığın Kuzucuk’taki evinde kanunsuz silah olduğu bilgisinin polise geldiğini söyledi.

Polisin sanığa evinde kanunsuz herhangi bir şey olup olmadığı yönünde soru uzatmasıyla sanığın yatak odasmda yatağın altında bulunan tabancayı polise teslim ettiğini belirten Ömer Güran, daha sonra da dört tanesi deneme atışında kullanılan 63 adet merminin de bulunduğunu kaydetti.

Sanığın bunun üzerine silahla ilgili olarak, “ ölmüş babamdan kaldı” diyerek gönüllü ifade verdiğini anlatan Güran, sanığın mesele ile ilgili olarak gözaltına alındığını dile getirdi.

Güran, sanığın benzeri sabıkası olmadığının da aktarıldığım bildirdi.

Başkan Ömer Güran sanık avukatının mahkemeye aktardığı olgulara da özetle değindi. Ömer Güran avukatın
mahkemeye müvekkilinin tasarrufunda bulundurduğu silahın babasından yadigar kaldığım ve silahın hiç kullanılmadığını aktardığım söyledi.

Sanığı oybirliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini bildiren Güran, sanığı altı ay hapis cezasma çarptndıklannı açıkladı.

 

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.